Brad Pitt uskomattoman hienolta kuulostavan scifi-filmatisoinnin kimppuun

21.11.2015 12:20

Brad Pitt on tullut kuuluisaksi erilaisista rooleistaan, puhumattakaan siitä, että miekkonen on naimisissa kuvankauniin Angelina Jolien kanssa. Pittin rooli Terry Gilliamin ohjaamassa, vuonna 1995 ensi-iltansa saaneessa 12 apinaa -tieteistrillerissä on unohtumaton. Pitt oli myös pääosassa muutaman vuoden takaisessa World War Z:ssa, puhumattakaan Fight Clubista, joten scifi on enemmän kuin tuttu genre hänelle.

Pittin tuotantoyhtiö Plan B Entertainment on ostanut oikeudet Amie Kaufmanin ja Jay Kristoffin nuorille aikuisille suunnatusta scifi-kirjasta, Illuminaesta. Ja ennen kuin huudahdat ”tämä on taas tätä hungergeimssiä ja meisranneria”, niin luepa alta kirjan synopsi.

Illuminaen pääosassa on teinityttö, joka on sattumoisin hakkeri, ja jonka poikaystävä on taistelulentäjä. Samalla kun pariskunta taistelee oman raivoisan suhteensa parissa, heidän täytyy myös selvittää valtava salaliitto. Ihmiskunnalta on salattu tietoa, johon liittyvät niin intergalaktinen sota vihamielisen avaruusrodun kanssa, tekoäly, joka on lähtenyt täysin lapasesta ja aiheuttaa tuhoa maapallolla sekä vapaaksi päässyt virus, joka myös tekee omaa rumaa jälkeään. Siinäpä sitä madesoppaa hämmennettäväksi!

Eli kirja yhdistelee salaliittoteorioita, vahvan naispääosahahmon sekä scifiä. Mikä tässä muka voisi mennä vikaan?

Illuminae-sarjan ensimmäinen osa julkaistiin viime kuussa ja siitä on tulossa trilogia. Kirja myös eroaa normaalista tarinankerronnasta siinä, että sitä ei kerrota tyypilliseen tapaan teinisankarinsa silmin, vaan juoni etenee tekstiviestien, pikaviestimien, salattujen tiedostojen, löydettyjen dokumenttien ja vastaavien muodossa.

Nyt kun Pitt on hankkinut oikeudet sarjaan, alkaa Plan B etsiä trilogialle sopivaa käsikirjoittaa ja ohjaajaa sekä tietenkin pääosanesittäjiä.

Illuminaesta saattaa tulla onnistuessaan jotain aivan uutta ja uskomatonta. Tältä on lupa odottaa todella paljon.

Lähde: Cinema Blend

(Episodi/NI)

Lisää luettavaa