Breaking Badin luoja: Tästä syystä sarja oli jäädä tekemättä

Kivinen alkutaival.

1.9.2022 00:00

Breaking Bad (2008-2013) on niitä tv-sarjoja, jotka muistetaan pitkään. Rikolliselle tielle luisuneen opettaja Walter Whiten (Bryan Cranston) tarina oli hitti, mutta vähältä piti, ettei se jäänyt kertomatta.

Sarjan luoja Vince Gilligan on muistellut Breaking Badin hankalaa alkutaivalta. Mies kiersi yhtiöstä toiseen esittelemässä ideaansa, mutta siihen emmittiin tarttua. Vaikka Gilligan oli saanut Sony Pictures Televisionin sarjansa tuottajaksi, hänen piti myös löytää Breaking Badille esityskanava.

Yhdysvaltalaiskanavilla oli vaikea suhtautuminen Gilliganin tarjoamaan uutuuteen. Yksi hänen parhaimmaksi luonnehtimistaan tapaamisista oli hyvin kuvaava:

– Kaksi vastaavaa tuottajaa katsoi toisiaan ja he sanoivat minulle: ”Voisimmepa ostaa tämän, mutta jos teemme niin, meidät sanotaan irti… Emme me voi laittaa tätä TNT:n kanavalle, kun tässä on metamfetamiinia, sitä siinä ei voi olla, se on hylättävä.” Ja jotenkin veltosti he kysyivät: ”Voisiko tämä kaveri olla sen sijaan väärentäjä?” Minä sanoin: ”No ei…”, mihin he: ”Ok, siunausta sinulle sitten vaan.”

Gilliganin mukaan oikeastaan Hollywoodissa tilanne, jossa ideaa lopulta kieltäydytään ostamasta jossain, tarkoittaa, että pitää vain jaksaa puskea eteenpäin jopa kuukausia ja yrittää myydä sitä edelleen. Joidenkin kanavien osalta hän ei saanut minkäänlaista vastausta viikkoihin. Joidenkin kohdalle esteeksi muodostui jollakin tavoin samaa aihepiiriä jo sivuava show. Lopulta AMC tarttui Breaking Badiin ja loppu on historiaa.

 

Lähde: Slashfilm

Lisää luettavaa