Brendan Fraser ei aio osallistua palkintogaalaan, jos saa ehdokkuuden: ”Äitini ei kasvattanut minusta tekopyhää”

Fraser seisoo päätöksensä takana.

26.11.2022 10:30

Variety uutisoi, että suosikkinäyttelijä Brendan Fraser ei aio osallistua Golden Globe -gaalaan, vaikka saisi odotetun ehdokkuuden Darren Aronofskyn The Whale -elokuvasta.

Fraser on yksi tämän vuoden ennakkosuosikkeja parhaiden näyttelijöiden pysteihin. Fraser ei ole antanut anteeksi Golden Globe -gaalan järjestävälle taholle, Hollywood Foreign Press Associationille (HFPA) siitä, mitä tapahtui vuonna 2003. HFPA:n entinen puheenjohtaja Philip Berk kähmi Fraserin mukaan häntä.

”Minulla on on enemmän historiaa Hollywood Foreign Press Associationin kanssa, kuin minulla on kunnioitusta Hollywood Foreign Press Associationia kohtaan. En osallistu, ja se johtuu historiasta mikä minulla heidän kanssaan on. Äitini ei kasvattanut minusta tekopyhää. Minua voi kutsua monella tavalla, mutta ei sillä.”

Berkin tapaus sai hänet vetäytymään Hollywoodista. Vuonna 2018 Fraser puhui asiasta ensimmäistä kertaa julkisesti. HFPA sanoi silloin olevansa seksuaalista ahdistelua vastaan, mutta piti Berkin edelleen järjestön jäsenenä, koska ”epäsopiva koskettelu” oli tarkoitettu kuulemma vitsiksi.

Lisää luettavaa