Brittiläinen tv-legenda katosi ruudusta – uran arvellaan olevan lopullisesti ohi

Tuttu kasvo monista ohjelmista

29.5.2023 12:40

Monien brittien arkiaamuihin kuulunut juontaja ja näyttelijä Phillip Schofield ei jatkossa ilmesty toivottelemaan hyviä huomenia ruutuihin. This Morning -ohjelman ja Dancing on Ice -kilpailun vakiokasvo, mutta myös esim. Emmerdalessa ja Ricky Gervaisin Extras-komediasarjassa nähty Schofield on sanoutunut irti tehtävästään. Eron yhdeksi syyksi on esitetty Schofieldin ja hänen juontajaparinsa Holly Willoughbyn huonoja välejä.

Yli kymmenen vuotta yhdessä aamuja avanneen kaksikon keskinäiset ristiriidat eivät kuitenkaan täysin selitä Schofieldin yllätävää lähtöä. Vaikka hänen on myös kerrottu jatkavan ITV-yhtiön palveluksessa tulevaisuudessa, Schofieldin maine on saanut useita kolauksia melko lyhyellä aikavälillä. Niinpä miehen uran arvellaan olevan käytännössä ohi.

ITV teki tutkintaa vakiokasvostaan jo 2020, kun tämän epäiltiin ryhtyneen suhteeseen kanavan huomattavasti nuoremman työntekijän kanssa. Toisaalta Schofieldin veli tuomittiin hiljattain 12 vuodeksi vankeuteen sekaantumisista alaikäisiin ja juontaja itse oli paheksunnan kohteena, kun hänen kerrottiin viime vuonna ohittaneen kuningatar Elisabet II:n arkulle muodostuneen tuntien jonon.

Phillip Schofield on myöntänyt valehdelleensa aiemmin suhteestaan toiseen ITV:n työntekijään. Hän kertoi tavanneensa nuorukaisen ensimmäisen kerran, kun tämä oli teini-ikäinen ja häntä oli pyydetty auttamaan poikaa pääsemään tv-töihin. Vaimoaan nuorukaisen kanssa pettänyt Schofield on todennut, ettei salasuhde ollut fiksu, muttei myöskään laiton.

Lähteet: BBC, Daily Mail, The Guardian

Lisää luettavaa