Brittilehti: Avengers: Inifinity War -elokuvassa on salaviesti – koskee Disney-yhtiötä

Ei kenties niin kovin kaukaa haettua?

16.4.2018 14:05

The Guardian julkaisi enemmän tai vähemmän vakavissaan kolumnin, jossa pohdittiin miten Avengers: Infinity War -elokuva peilaa todellisuutta. Ja nimenomaan Disneytä itseään.

Thanos esitetään sarjakuvissa ja elokuvissa pahiksena, joka hamuaa itselleen voimakkaita ikuisuuskiviä kasvattaakseen voimaansa ja valtaansa. Lehden kolumnissa pohdiskellaan, että samaan tapaan Disney on hankkinut itselleen voimaa ja valtaa yritysostojen kautta.

Disneyllä meni jossain vaiheessa aika kehnostikin, mutta yrityskauppojen myös se on saanut talliinsa taitavia tekijöitä, jotka takovat rahaa emoyhtiölle.

Vuonna 2006 Disney osti sen suoran kilpailijan, animaatiostudio Pixarin itselleen. Vuonna 2009 puolestaan legendaarinen Marvel siirtyi Disneyn omistukseen. Jättimyllerrys seurasi vuonna 2013, kun yritysjätti hankki itselleen Lucasfilmin ja tätä kautta Star Wars -elokuvien oikeudet.

Mikään ei tunnu riittävän, sillä nyt Disneylle on siirtymässä 21st Century Fox. Tämän kaupan myötä Disney saa haltuunsa muun muassa sellaisia brandeja kuin X-Men, Deadpool, Fantastic Four, Alien, Avatar ja The Simpsons.

The Guardian vertaakin Disneytä Thanokseen, joka on matkalla hallitsemaan puolta elokuvauniversumista. Disney tienaa nykyisin huimia summia omistamillaan brandeilla, joka mahdollistaa jälleen uusien yrityskauppojen tekemisen.

Hyvänä puolena asiassa on supersankarielokuvien ystäville se, että eri hahmot pääsevät tulevaisuudessa seikkailemaan samoissa elokuvissa. Mutta vallan keskittymisen kannalta Disneyn jättimäinen kasvu ei välttämättä ole maailman paras asia. Tämä näkyy jo siinä, että Disney perustaa oman suorotoistopalvelunsa, eikä Disneyn omistamaa materiaalia tulla näkemään esimerkiksi Netflixissä.

Lähde: The Guardian

Lisää luettavaa