Brittipoliitikko suomii viihdeteollisuutta nuorten miesten rikollisuudesta – mutta syy on yllättävä

Vähemmistö asialla?

26.11.2021 16:05

Vuosikymmeniä vanhan väitteen mukaan rikollisuuden taustalla ovat väkivaltaiset pelit, sarjat ja elokuvat. Aiheesta on tehty myös useita tutkimuksia, mutta suoraa linkkiä väkivaltaviihteen seuraamisella ei tosielämän rikostapauksiin oikeastaan ole löydetty. Nyt brittiparlamentin jäsen, konservatiivipuolueen edustaja Nick Fletcher, on lyönyt tiskiin uuden syyn rikollisuuden kasvulle.

Fletcher esitti hiljattaisessa puheenvuorossaan, että nuoret pojat ja miehet ajautuvat entistä useammin kaidalta polulta, koska heillä ei ole enää sopivia roolimalleja. Poliitikon mukaan esim. Doctor Who -sarjan päähenkilön muuttaminen naiseksi on saanut kasvuikäiset nuorukaiset etsimään roolimalleja esim. entisaikojen jengielämää kuvaavan Peaky Blinders -sarjan miehisistä hahmoista.

– Onko mikään ihme, että näemme niin monen nuoren miehen ajautuvan rikollisuuteen? Näyttää siltä, että pieni, mutta hyvin äänekäs joukko vaatii jokaisen mieshahmon tai hyvän roolimallin tilalle naispuolista korviketta, Fletcher suomi puheenvuorossaan.

Fletcherin mielipidettä ei nielty parlamentissa ilman vastaväitteitä. Esim. työväenpuoluetta edustava Anneliese Dodds, jolla on Fletcheriä pari vuotta pidempi historia parlamentissa, totesi asian olevan monimutkaisempi kuin Fletcher antoi ymmärtää.

 

Lähde: Deadline

Lisää luettavaa