Christian Bale tienasi kulttileffasta pienemmän palkan kuin elokuvan meikkaajat

Tämä elokuva olisi voinut olla minin tavoin hyvin erilainen.

1.1.2023 15:52

Christian Bale on tehnyt mielenkiintoisen paljastuksen vuonna 2000 ensi-iltansa saaneesta American Psycho -elokuvasta.

Mary Harronin ohjaama, Brett Easton Ellisin kohuromaaniin perustuva American Psycho on vuosien varrella noussut kulttiasemaan. Elokuvalla oli kuitenkin melko erikoinen tuotantoprosessi.

Harronin piti ensin voittaa käsikirjoituskilpailu, johon itse Ellis jätti oman kässärinsä. Kanadalaisohjaaja halusi pääroolin Balen, mutta tuottajat eivät halunneet maksaa miehestä. Harron sai lopulta tahtonsa läpi.

New Yorkissa pidettiin koeluku, johon Bale, Harron ja Ellis osallistuivat. Bale ja Harron saivat potkut sen perusteella.

Leonardo DiCaprion, Brad Pittin tai Johnny Deppin piti jossain vaiheessa näytellä elokuvan pääosaa, mutta lopulta kukaan ei suostunut siihen. Myös eri ohjaajia kokeiltiin.

Bale ja Harron valmistautuivat kuitenkin jo kuvauksiin. Lopulta he pääsivät tekemään elokuvan, mutta Lionsgate-studion tuottajat antoivat silloin ei-niin-kuuluisalle Balelle palautteen palkkapussin muodossa.

Bale sai pelkän liiton määräämän minimipalkan.

– Muistan kuinka istuin meikattavana ja meikkaajani naureskelivat, kuinka he tienaavat elokuvasta enemmän kuin minä, Bale kertoo GQ-lehden haastattelussa.

Bale osoitti kritiikin aiheettomaksi ja teki läpimurtonsa elokuvassa.

Alla traileri.

Lähde: Slash Film

Lisää luettavaa