Coen-veljesten uutuus nousi jenkkiykköseksi

10.1.2011 10:31

Coen-veljesten ohjaama Kova kuin kivi (True Grit) oli viikonlopun tuottoisin elokuva Pohjois-Amerikassa. Jeff Bridgesin ja Matt Damonin tähdittämä John Wayne -westernin uudelleenfilmatisointi tuotti perjantain ja sunnuntain välisenä aikana arviolta 15 miljoonaa dollaria ja kasvatti kokonaistuloksensa noin 110 miljoonaan dollariin.

Kova kuin kivi syrjäytti ykköstilalta Pienin painajainen perheessä -komedian, joka oli pitänyt Coen-veljesten elokuvaa takanaan kaksi edellistä viikonloppua. Molemmat elokuvat tulivat Pohjois-Amerikassa ensi-iltaan jouluaattona. Kova kuin kivi tulee Suomessa ensi-iltaan 18. helmikuuta.

Listakolmosena oli uusi ensi-ilta, Nicolas Cagen tähdittämä yliluonnollinen trilleri Season of the Witch, joka teki arviolta 10,7 miljoonan dollarin avaustuloksen. Toinen perjantaina teattereihin tullut elokuva Country Strong ei avannut kovin vahvasti. Kantrimusiikin maailmaan sijoittuva draama keräsi lipputuloja arviolta 7,3 miljoonan dollarin edestä ja sijoittui listalla kuudenneksi.

Lähde: Yahoo!

Lisää luettavaa