Daniel Craigin tähdittämän Netflix-elokuvasarjan uusi osa on yllättävänkin pian täällä

Knives Out -elokuvasarja on ollut Craigin uusi aluevaltaus James Bond -roolin jälkeen.

28.1.2024 16:30

Vuonna 2019 käynnistynyt Veitset esiin -elokuvasarja on saamassa pian jo kolmannen osansa, sillä Deadline-sivuston mukaan uusimman osan kuvaukset ovat alkamassa tänä vuonna.

Vielä vuosi sitten kässäriä työstävä ohjaaja-käsikirjoittaja Rian Johnson (The Last Jedi) arvioi kolmannen elokuvan olevan vielä muutaman vuoden päässä. Hollywoodin lakot hidastivat elokuvan esituotantoa ja käsikirjoittamista entisestään. Kuitenkin nyt julkistetun kuvausajankohdan perusteella elokuva saattaa olla valmis julkaisuun jo tämän tai ensi vuoden aikana. Aiempien elokuvien perusteella joulukuussa.

Knives Out eli Veitset esiin on ollut Netflixille suuri menestys suosionsa puolesta. Suoratoisto- ja tuotantoyhtiö osti leffasarjan oikeudet ensimmäisen osan suuren menestyksen myötä peräti 450 miljoonalla dollarilla. Tarkkoja katselumääriä ja elokuvien tuottoja on vaikea arvioida, sillä suurin osa elokuvien katseluista on tullut suoratoiston kautta.

Leffat ovat Hercule Poirotin ja Sherlock Holmesin tyylisistä whodunit-genren edustajista ammentavia etsiväelokuvia, joissa kuitenkin usein leikitellään katsojien odotuksilla paikoin tietoisesti rikkomalla ja paikoin noudattamalla tyylilajin perinteitä.

Elokuvasarjassa Bond-näyttelijä Daniel Craigin esittämä Benoit Blanc on keskeisessä osassa. Rooli on selkeästi ollut Craigille mieleen 007-uran jälkeen. Vakavista rooleista tunnettu brittinäyttelijä pääsee leffoissa näyttämään humoristisempaa puoltaan.

Vaikka Veitset esiin -elokuvat ovat saaneet kritiikkiäkin, pääosin ne ovat olleet niin yleisön kuin kriitikoidenkin mieleen. Ensimmäisen elokuvan Rotten Tomatoes -prosentti on 97% ja jatko-osan, vuonna 2022 ilmestyneen Glass Onionin 92%.

Kolmannesta osasta ei vielä paljoa tiedetä, mutta mukana tulee olemaan jälleen Craig sekä todennäköisesti aiempien osien tavoin kokoonpano tähtinäyttelijöitä.

Etsiväelokuvat ja -sarjat ovat olleet viime vuosina nosteessa, esimerkiksi Kenneth Branagh on tuottanut kolme Poirot-elokuvaa. Suomessakin työstetään paraikaa uutta englanninkielistä, Renny Harlinin ohjaamaa Komisario Palmu -elokuvaa poikkeuksellisen isolla rahoituksella. Voit lukea elokuvasta lisää tästä.

Lisää luettavaa