David Lynch neuvoo kuinka Twin Peaksia tulee katsoa oikein

Ohjaajalla on tarkat ohjeet hengentuotteensa kuluttamiseen.

Kuten elokuvan ja tv:n ystävät tietävät: Twin Peaks on palannut. Uusia Twin Peaks jaksoja on nähtävissä HBO Nordicilta meillä Suomessa – mutta kuinka katsoa sarjaa oikein?

Sarjan ohjaaja ja toinen luoja David Lynch on paljastanut kuinka sarjaa tulee oikeasti katsoa. Ensinäkin päätös näyttää sarjaa jakso viikossa ei ole Lynchin oma, vaan sarjaa jakavan Showtimen. Lynch ei ota kantaa kannattaako odottaa kun kaikki 18 jaksoa ovat nähtävillä kerralla, vai katsoako jakso viikossa – katsojat tekevät kuten parhaaksi näkevät.

”Uskon, että Twin Peaks muutti televisiomaailman siitä syystä, että näemme sen elokuvana emmekä tv-sarjana. Yhtenä elokuvana pilkottuna 18 osaan. — Kaunis kuva ja kaunis ääni.” Lynch vastasi italialaisen fanin esittämään kysymykseen aiheesta. Hän kuitenkin jatkoi.

”Kerron teille, ja pyydän teitä kertomaan ystävillenne ja ystävillenne ympäri maailmaa, että kun katsotte Twin Peaksia televisiosta tai tietokoneelta, tai vielä pahempaa puhelimesta – ette kuule koko soundtrackia. Suosittelen teitä hankkiutumaan niin lähelle ruutua kun psytytte ja käyttämään kuulokkeita. Sammuttakaa valot. Siten teillä on mahdollisuus päästä uuteen maailmaan.”

Katso Lynchin haastattelu alta nähtävästä videosta.

Kuva sarjasta Twin Peaks