Disney Plus jyrää kohti suoratoistokilpailun paalupaikkaa – Yhdessä asiassa se ei kuitenkaan pääse lähellekään Netflixiä

Kilpailu käy kuumana.

17.2.2021 10:57

Netflix on suosituin suoratoistopalvelu sekä Suomessa että koko maailmassa. Näin ei kuitenkaan välttämättä ole enää kauan.

Digital TV Researchin tekemän analyysin mukaan Disney Plus ottaa Netflixin kiinni tilaajien määrässä vuonna 2026.

Analyysissä ennustetaan, että Disneyn suoratoistopalvelulla on tuolloin 294 miljoonaa tilaajaa. Netflixillä on ennusteen mukaan tuolloin 286 miljoonaa tilaajaa.

Disney asetti vuonna 2019 tavoitteekseen saavuttaa 96 miljoonaa tilaajaa vuoden 2024 loppuun mennessä. Tuo tavoite on saavutettu jo nyt.

Disney Plus on kuitenkin ennusteen mukaan vuonna 2026 Netflixiä suurempi vain yhdessä maassa, Intiassa.

Lisäksi Disney Plus on Netflixiä halvempi, joten sen tulot jäävät pienemmiksi. Lisäksi Aasiassa Disney Plus -suoratoiston saa osana Hotstar-palvelua muita markkina-alueita halvempaan hintaan.

Digital TV Research laskee, että Disney Plussan maailmanlaajuinen liikevaihto on 20,76 miljardia dollaria vuonna 2026, mikä on noin puolet Netflixin 39,52 miljardista dollarista.

Disnes Plus- palvelun vetonauloja ovat paitsi Disneyn ja Pixarin animaatiot myös Marvel- ja Star Wars -tuotannot. Suosikkisarjoiksi ovat nousseet WandaVision ja The Mandalorian.

Lähde: Hollywood Reporter

Lisää luettavaa