Disney Plussasta löytyy Oscar-palkittu uutuus – Neljän tähden elokuvaa ei nähty Suomen teattereissa

The Eyes of Tammy Faye ei saanut Suomessa teatterilevitystä, mutta se on katsottavissa Disney Plus -palvelussa. Elokuvassa toista pääosaa esittävä Jessica Chastain palkittiin juuri Oscarilla parhaasta naispääosasta.

28.3.2022 16:07

Jumalaa ja ihmisiä ylitse kaiken rakastava Tammy Faye löytää Jim Bakkerista sielunkumppaninsa ja vuosien varrella pariskunta rakentaakin yhdessä menestyksekkään kristityille suunnatun televisioyrityksen.

Kulissit lähtevät kuitenkin luhistumaan pariskunnan keskinäisten välien rakoillessa ja Jimin sortuessa liiketoimissaan lain väärälle puolelle.

Tositapahtumiin ja -henkilöihin perustuvan The Eyes of Tammy Fayen pääosissa loistavat aina yhtä mainiot Jessica Chastain sekä Andrew Garfield.

Chastain palkittiin roolistaan parhaan naispääosan Oscarilla.

Kaksikon uppoutumista vaativiin rooleihin seuraa alusta loppuun kunnioituksella ja elokuvan maskeeraus- että puvustusosastot ansaitsevat nekin raikuvat aplodit työstään.

Tarina ei menetä otettaan kaksituntisen kestonsa aikana ja Tammy Fayen kehitystä – sekä sitä, kuinka hän pysyy pohjimmiltaan aina omana suurisydämisenä itsenään – seuraa loppuun asti oikein mielellään. 

Disney Plussasta löytyy myös elokuvan kulissien taakse kurkkaava mielenkiintoinen koostepätkä.

Ira Hurskainen

Tähdet ★★★★

Lisää luettavaa