Disneyn kallis megaelokuva floppasi jälleen

8.7.2013 12:20

Disney ja sadat miljoonat eivät sovi yhteen.

Viime viikolla ensi-iltaan tullut The Lone Ranger -toimintaseikkailu ei varsinaisesti räjäyttänyt Yhdysvaltain lippukassoja.

215 miljoonaa dollaria kustantanut tuotanto keräsi itsenäisyyspäivän pidentämän viikonlopun aikana vain vaivaiset 29,4 miljoonaa dollaria. Tulos on avausviikonlopuksi jopa pelottavan alhainen.

Disneyllä on vahvasti muistissa, mitä kävi viime vuonna, kun 250 miljoonaa dollaria maksanut tieteisseikkailu John Carter sai viime keväänä ensi-iltansa. Lippumagneetiksi ennakoitu elokuva keräsi avausviikonloppunaan vain 30 miljoonaa dollaria ja sai koko maailmanlaajuisella valkokangaskierroksellaan kesän aikana kasaan vain hikisesti elokuvan budjetin ylittäneet 280 miljoonaa.

John Carterin floppi aiheutti Disneyn johtoportaassa muutoksia, joten nähtäväksi jää, kenelle lankeaa vastuu jo kertaalleen budjettisyistä keskeytetyn, mutta myöhemmin henkiin herätetyn The Lone Rangerin tuloksesta.

Yhdysvaltain viime viikonlopun katsotuin elokuva oli Itse ilkimys 2, joka avasi valkokangaskiertueensa yli 80 miljoonalla dollarilla.

Lähde: The Wrap

(Episodi/JSV)

Lisää luettavaa