Doctor Who -staran väitetään harjoittaneen systemaattista seksuaalista häirintää kuvauksissa – uhreina yli 20 naista

Vakavia syytöksiä.

10.5.2021 11:57

BBC tutkii yli 20 naisen väitteitä, joiden mukaan Doctor Who -tähti Noel Clarke on häirinnyt heitä seksuaalisesti. Uutisoimme asiasta jo viime kuussa.

Väitökset tulevat naisilta, jotka ovat työskennelleet Clarken kanssa suosikkisarjassa vuosien 2005 ja 2010 aikana. Clarke esitti sarjassa Mickey Smith -nimistä hahmoa. Clarke on myös käsikirjoittanut ja ohjannut omia elokuvia.

Mies voitti hiljattain myös BAFTA-erikoispalkinnon. Palkinto otettiin häneltä kuitenkin pois, kun naiset syyttivät Clarkea The Guardian -lehden artikkelissa.

Clarke ja hänen lakimiehensä ovat kiistäneet syytökset. Clarken lakitiimi kirjoitti 29-sivuisen vastineen syytöksille, mutta heti sen jälkeen uudet uhrit avautuivat uudessa The Guardianin jutussa.

Samalla kävi ilmi, että John Barrowman on paljastellut sukuelintään Doctor Who’n kuvauksissa. Barrowman näytteli sarjassa kapteeni Jack Harnessia.

Homomieksi identifioituva Barrowman myönsi vilauttelut, mutta piti niitä pelkkänä leikinlaskuna, eikä ymmärtänyt, että temppu voisi pahoittaa jonkun mielen. Hän ei pitänyt tekoa seksuaalisena.

Barrowmanille pidettiin puhuttelu, ja silloinen sarjan päätuottaja Julie Gardner kertoo, että temppuilu loppui välittömästi.

Gardner sekä tuottaja Russell T. Davies kertoivat The Guardianille, ettei heille ole tullut aikaisemmin tietoon ensimmäistäkään Clarken väitetysti tekemää seksuaalista häirintätapausta.

Lähde: Entertainment Weekly

Lisää luettavaa