Dolph Lundgren on monilahjakkuus ja hieno mies! Tiesitkö näitä hulluja faktoja toimintatähdestä?

Arrow. Dolph Lundgren. Photo: Katie Yu/The CW

Toimintatähti Dolph Lundgren on ylivoimaisesti Ruotsin paras vientituote maailmalle. Actionleffojen erikoismies vietti äskettäin 59-vuotissyntymäpäiviään, jonka kunniaksi Loaded-sivusto kokosi hänestä hullujen faktojen listan.

Loadedin kokoamista faktoista paljastuu, että Lundgren on varsinainen monilahjakkuus ja muutenkin erittäin mielenkiintoinen ja siisti tyyppi.

Alla on triviatietoa miehestä.

Taistelulajien taituri

Lundgren on karatemestari. Hän voitti karaten Euroopan mestaruuden vuosina 1980 ja 1981.

Korkeasti koulutettu älykkö

Lundgren on todella älykäs ja oppinut mies. Hänellä on Washington State Universitysta kemian tutkinto, Kuninkaallisen teknillisen korkeakoulun kemian tekniikan tutkinto ja Sydneyn yliopistosta kemian tekniikan maisterintutkinto.

Läpimurto elokuviin

Lundgren teki läpimurtonsa elokuvamaailmaan näyttelijä-laulaja-malli Grace Jonesin avulla. Hän palkkasi Lundgrenin henkivartijakseen 80-luvulla – ja pian heistä tuli pariskunta. Jones sai rooliin Bond-elokuvasta 007 ja kuoleman katse, josta Lundgren sai myös pienen osan tyttöystävänsä avulla.

Musikaalisesti lahjakas

Lundgren on musikaalinen mies. Hän on esimerkiksi lahjakas rumpali. Miehen rumpalitaitoja voi ihailla Command Performance -elokuvassa, jossa hän esittää rock-bändin rumpalia. Alla on myös video, jossa hän laulaa Elvistä.

Todellinen voimamies

Lundgrenilla on todella överit voimat. Hän löi Rocky IV -elokuvan kuvauksissa Sylvester Stallonea niin kovaa rintaan, että tämä joutui tehohoitoon viiden päivän ajaksi.

Mies saa konnat tutisemaan pelkällä maineellaan

Lundgren on sen verran kova jätkä, että hän pystyy pelottelemaan konnia pelkällä maineellaan. Seuraava tarina on tosi ja ehkä mahtavin ikinä.

Vuonna 2009 Lundgrenin Marbellassa sijaitsevaan asuntoon murtautui kolme ryöstäjää, jotka rupesivat uhkailemaan Lundgrenin vaimoa. Ryöstäjät kuitenkin huomasivat, että talossa oli valokuvia Lundgrenista, joten he pian ymmärsivät murtautuneensa toimintatähden kotiin.

Ryöstäjät päättivät juosta äkkiä karkuun, koska he tajusivat menneensä väärään taloon rötöstelemään. Dolphille ei nimittäin ryttyillä – sen tajuavat tusinakonnatkin!

Lähde: Loaded