Drive-ohjaaja jännittää tulevan kauhuelokuvansa lopullista muotoa – kadulla tapahtuneen tapon näkeminen inspiroi

Drive-ohjaaja Nicolas Winding Refn on The Playlistin haastattelussa kertonut hieman tunteitaan juuri kuvatusta The Neon Demon -elokuvastaan ja sen synnystä.

Refn on tunnetusti pyrkinyt kuvaamaan elokuvansa kronologisesti aina kun mahdollista. Tämä ei budjetti- ja logistiikkasyistä ole kovinkaan yleistä, mutta ohjaaja pitää sitä tärkeänä, vaikka se aiheuttaakin myös epävarmuutta.

”Se on aina sama juttu. Sama kaikkien elokuvien kohdalla. Saat sen kuvautta ja ajattelet ”okei, mitäs tämä nyt on?”. Koska kuvaan kronologisessa järjestyksessä, lähestyn elokuvaa kuin maalausta: joka päivä on vapaapudotusta, koska muutan ja muutan asioita ja se aiheuttaa vyörymisefektin. Ja sitten siitä vyörystä tulee isompi ja isompi ja yhtäkkiä joudut muuttamaan kaiken”, Refn kertoo työtavastaan.

”Se on pelottavaa, koska sinulla on tietty aikaraami, jossa korjata kaikki, toisin kuin vaikka maalatessa, kun voit vain mennä edestakas. Joten se paine voi olla valtava, mutta samalla se on myös jännittävää, koska ajatus epäonnistumisesta ja onnistumisesta on jatkuvasti ympärilläsi. Se voi olla innostavaa, mutta myös voimia vievää ja kauhistuttavaa.”

Vahvasti musiikkia käyttävä ohjaaja sai innoituksen The Neon Demonin soundtrackiin yllättävästä paikasta. Refn sanoo todistaneensa kuolemaan johtaneen puukotuksen losangelesilaisen ravintolan ulkopuolella, eikä voinut poistua rikospaikalta tunteihin. Tämän sai ohjaajan käyttämään 999-yhtyeen Homicide-kappaletta elokuvassaan.

”Se oli epätodellista, koska en ollut koskaan ollut sellaisessa tilanteessa. Mutta sitten ajattelin, että ”mitäköhän minun pitäisi kuunnella, kun odottelen rikospaikan purkamista? Niin joo, Homicidea.””

Mallimaailmaan sijoittuvan  The Neon Demonin pääosissa nähdään Elle Fanning, Keanu Reeves, Christina Hendricks, Alessandro Nivola ja Jena Malone.

(Episodi/ML)

 

 

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut