Dvd-arvio: Sarjakuvafani seikkailee futuristisessa maailmassa Mad Max -tyyliin

Suoraan dvd:llä ilmestyneen Turbo Kidin postapokalyptisessa maailmassa nuori Kid-poika ajelee BMX-pyörällään etsien raunioista rojua, jota voisi vaihtaa elintarvikkeisiin, ennen kaikkea autiomaassa kallisarvoiseen veteen, jota ilkeä Zeus-tyranni hallitsee.

Kid on myös sarjakuvafani ja ihailee erityisesti oikeutta puolustavaa Turbomiestä. Hyperaktiivinen Apple-tyttö värvää Kidin ystäväkseen ja saman tien poika saa käsiinsä sarjakuvaidolistaan muistuttavan sädeaseen. On aika keikuttaa kauhun tasapainoa.

Huolimatta siitä, että Turbo Kid sijoittuu futuristiseen vuoteen 1997, se on uunituore pastissi 1970- ja 80-luvun scifitoimintahalpiksista. Sen kunniaksi on sanottava, että veriset lainat viihdyttävät, eikä se jatkuvista ylilyönneistään huolimatta koko aikaa tunnu tietoiselta kunnianosoitukselta vaan lähes aidolta tavaralta.

Elokuvan isoin ongelma on, että se on liian selvästi kooste esikuvistaan, ja monet sen elementit ovat mukana vain fanittamissyistä eivätkä oikeasti tarinallisesti kohtaa kunnolla.

Levyllä ei ole lisämateriaalia.

Jouni Vikman

Elokuva ★★★

Turbo Kid. Uusi-Seelanti / Kanada / Yhdysvallat 2015. Dvd. Julkaisupäivä 5.1.2016.

Aiheeseen liittyvät jutut

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Vastaamalla näet muiden vastaukset.