Dvd-arvio: Tyylipuhdas rikosdraama kertoo klassisen veljestragedian

23.9.2014 11:10

Billy Crudup ja Clive Owen tulkitsevat veljeksiä Frank ja Chris, joista toinen on arvostettu poliisi ja toinen juuri vankilasta vapautunut parittaja. Chris yrittää pysytellä kaidalla polulla, mutta ajautuu takaisin rikolliseksi rahapulan ja ympäristön painostuksesta.

Ranskalaisten Bruno ja Michel Papet’n 1970-luvulle sijoittuvaan omakohtaiseen dekkariin pohjaava rikosdraama Blood Ties kertoo klassisen veljestragedian, jonka ohjaaja Guillaume Canet on siirtänyt tyylipuhtaasti Pariisista New Yorkiin.

Tarina on Canet’lle tuttu, sillä hän näytteli itse poliisiroolin ohjaaja Jacques Maillot’n ranskalaissovituksessa Hyvä veli, paha veli (2008). Canet’n käsikirjoitusapuna ollut James Gray (Pikku Odessa, The Yards) on tuonut mukaan autenttista New York -tuntemusta.

Crudup ja Owen ovat pääosissa erinomaisia ja luovat välilleen uskottavan ja raastavasti tulehtuvan veljessuhteen. Vaikuttava sivuosakokoonpano tulvii lahjakkuuksia Marion Cotillardista James Caaniin.

Ei lisämateriaalia.

Tuomas Riskala

Elokuva ★★★★

Blood Ties. Ranska / Yhdysvallat 2013. Ohjaus Guillaume Canet. Käsikirjoitus Guillaume Canet, James Gray, perustuu Bruno ja Michel Papet’n kirjaan. Pääosissa Clive Owen, Billy Crudup, Marion Cotillard, Mila Kunis. Ikäraja 16. Dvd & blu-ray. Julkaisupäivä 13.8.2014.

Lisää luettavaa