Dvd & blu-ray: Hirviöelokuvien perinteitä vaalitaan kyseenalaisesti

8.3.2013 23:00

Ihmissusielokuva Werewolf: The Beast Among Us sijoittuu lajityypille ominaisesti jonnekin 1800-luvun Itä-Eurooppaan. Pientä kylää terrorisoi vaarallinen peto, joka hyökkää kuutamoöisin. Ihmissusimetsästäjien ryhmä päättää tehdä kirouksesta lopun. Mukaan joukkoon halajaa myös kokematon Daniel.

Takakannen mukaan elokuva vaalii Universal-studion historiallista hirviöelokuvaperinnettä. Perinteiden kunnioittaminen on hieno asia, mutta se ei muuta miksikään sitä tosiasiaa, että Werewolf: The Beast Among Us on huono elokuva, jota ei pidä sekoittaa ihmissusielokuvien klassikoihin. Se muistuttaa visuaaliselta ilmeeltään halpisversiota elokuvista Van Helsing (2007) tai Red Riding Hood (2011), ja tarina on klassisten ihmissusikertomusten kliseistä kierrätystä. Käsikirjoituksen köyhyyttä yritetään paikata verisillä toimintakohtauksilla, mutta efektit näyttävät halvalta.

Dvd:n ekstroissa poistettuja kohtauksia ja muutama lyhyt kooste. Blu-raylla lisänä myös kommenttiraita.

Jussi Huhtala

Elokuva ★★
Ekstrat ★★

Werewolf: The Beast Among Us. Yhdysvallat 2012. Ohjaus Louis Morneau. Käsikirjoitus Michael Tabb, Catherine Cyran, Louis Morneau. Pääosissa Ed Quinn, Stephen Rea, Guy Wilson. Ikäraja 16. Dvd & blu-ray. Julkaisupäivä 23.1.2013.

Lisää luettavaa