Eero Ritala ei tiennyt kuka on Juha Perälä: ”Luulin että se on joku animaatiohahmo”

Viihdevisailu palaa ruutuun.

18.1.2022 08:30

FOX-kanavan viihdevisailu Melkein MENSA palaa tänään ruutuun, kun sarjan neljäs kausi alkaa.

Ohjelman vetäjäkaksikko Juha Perälä ja Eero Ritala eivät tunteneet toisiaan ennestään, mutta heidän yhteispelinsä toimii saumattomasti.

Ennen ohjelman kuvauksia miehet eivät olleet tavanneet.

– En ollut kuunnellut Juha Perälää radiosta enkä tiennyt kuka se on. Luulin, että se on joku animaatiohahmo, Ritala muotoilee pilke silmäkulmassaan.

Juha Perälä toimii ohjelman vetäjänä ja esittää kilpailijoille tietovisakysymyksiä. Eero Ritala puolestaan on toisen joukkueen vakiokapteeni. Roolit ovat miesten mieleen.

– Olen yleensä aiemmin tehnyt kaikki pellenhommat. Olen ollut mukana kaikessa, mutta en ikinä tällaisessa roolissa. Nyt voin vain kysellä kysymyksiä ja samalla myöskin itse oppia, Perälä kertoo tiedotteessa.

– Tässä ohjelmassa saa vastata oikeisiin tietokilpailukysymyksiin. Olen ollut lapsesta asti tietokilpailujen suuri fani. Jos saisin vastata kysymyksiin rauhassa, olisin Suomen tietoviisas TOP 5:ssä, Ritala vakuuttaa.

Molemmat ovat yhtä mieltä siitä, että kaksikon välinen dynamiikka on alusta asti ollut lyömätöntä.

– Yhteistyömme on saumatonta. Vaikka tapasimme vasta ohjelman kuvausten alussa, niin heti näki, että pystyn syöttämään Eerolle mitä tahansa ja hän hoitaa, Perälä sanoo.

Yksi asia kuitenkin laittoi Ritalan tiukoille kuvauksissa.

– Saan jokaisessa jaksossa vähintään kahdesta viiteen sähköiskua. Kahden viikon aikana kuvasimme kaksikymmentä jaksoa, joten sain aika paljon sähköä. Siksi olin kuvausten jälkeen aivan rikki, mutta kaikesta muusta kyllä nautin.

Alkavalla neloskaudella ohjelman vieraina nähdään tunnettuja suomalaisia eri aloilta. Mukana ovat muun muassa nyrkkeilijä Elina Gustafsson, laulaja Ressu Redford, julkkiskokki Akseli Herlevi, juontaja Jenni Poikelus sekä näyttelijä Mikko Töyssy.

– Vieraaksemme tulee julkisuudesta tuttuja henkilöitä, joista monia en ole ennen tavannut. On ollut yllättävää huomata, kuinka mukavia kaikki ihmiset poikkeuksetta ovat. Sitä aina välillä luo ihmeellisiä mielikuvia ihmisistä etukäteen, Ritala sanoo.

Melkein MENSA -sarjaa esitetään tiistaisin 18. tammikuuta alkaen klo 20.00 FOX-kanavalla. Jälkikäteen jaksot ovat nähtävissä myös Ruutu-suoratoistopalvelussa maksutta.

Katso alta Perälän ja Ritalan 360-haastatteluvideo.

Lisää luettavaa