Eläimellinen scifi-klassikko pistetään uusiksi tv:tä varten

Tv-sarjojen katselijat voivat jo etukäteen valmistautua todellista klassikkoa varten, sillä Sleepy Hollow -sarjan luojat ovat lyöneet hynttyyt yhteen CBS Studiosin kanssa tehdäkseen H.G. Wellsin Tohtori Moreaun saaresta uuden version. Phillip Iscoven ja Mark Goffmanin ideoima scifi-sarja on tällä hetkellä esituotantovaiheessa.

Mutta mitä uutta sarjassa on? Uusi päähahmo on nainen, Tohtori Katherine Moreau, joka joutuu Lontoon tiedepiireissä epäsuosioon ja päättää muuttaa syrjäiselle saarelle hulluine ideoineen. Moreau luo saarella ihmis- ja eläinhybridejä, joilla hän yrittää murtaa lääketieteen rajoja.

Tohtori Moreaun saaresta on tehty monta elokuvaversiota. Bela Lugosin ja Charles Laughtonin vuoden 1932 Island of Lost Souls, Burt Lancaster ja Michael York tähdittivät vuoden 1977 Paholaisen saarta. Ja sitten on se kuuluisin Richard Stanleyn versio vuodelta 1996, jonka kuitenkin ohjasi John Frankenheimer, ja jonka painajaismainen tuotanto sekä Val Kilmerin ja Marlon Brandon omituinen käytös poiki loistavan dokumentin Lost Soul: The Doomed Journey of Richard Stanley’s Island of Dr. Moreau.

Kuva: Tohtori Moreaun saari (1996)

Lähde: Cinema Blend

(Episodi/NI)

Aiheeseen liittyvät jutut