Elina Talvensaaren dokumentti palkittiin Kreikassa

Dokumenttielokuva Neiti Aika voitti Thessalonikin elokuvajuhlien tuomariston erikoispalkinnon.

Tampereen elokuvajuhlilla ja Docpointissa palkittu Neiti Aika on voittanut tuomariston erikoispalkinnon Thessaloniki Documentary Film Festivalin International Newcomers -sarjassa.

Tuomariston lausunnon mukaan Neiti Aika on ”Taiten tehty jalokivi, jonka herkkyys, empaattisuus ja kekseliäs tyyli on varsin liikuttava kokonaisuus. Elokuva pyrkii kauniisti kutomaan yhteen elämän ja kuoleman välistä kuilua valokuvien, esineiden ja muistojen avulla”.

Neiti Aika on dokumenttielokuva Sirkka-Liisa Miettisestä, joka kuoli ilman omaisia 98-vuotiaana Helsingin Kisakylässä.

Ohjaaja Elina Talvensaari sattui ostamaan hänen asuntonsa ja sai sen mukana naisen koko irtaimiston lankarullista perhealbumeihin. Tavaroiden, kirjeiden ja valokuvien avulla Elina alkaa tutkimaan, kuka tämä mysteerinainen oli.

Neiti Aika sai maailman ensi-iltansa International Documentary Film Festival Amsterdamissa, jota pidetään maailman arvostetuimpana dokumenttileokuvafestivaalina.

Se voitti kriitikon valinta -palkinnon Helsingin Docpointin festivaaleilla ja Kotimaisen sarjan erikoispalkinnon sekä Kirkon Mediasäätiön palkinnon Tampereen elokuvajuhlilla.

Neiti Aika tulee elokuvateattereihin Suomessa 21. elokuuta. Katso traileri alta.