Elokuvateattereissa odotettavissa supervuosi 2017 – Disney julkisti Suomen ensi-iltojaan

Nyt kun Disney on ostanut niin Marvelin kuin Star Warsin, studion ensi-illat uhkaavat jo kilpailla toistensa kanssa suuruudessa. Sellaisetkin vielä tämän vuoden puolella ensi-iltaan tulevat nimikkeet kuin Doria etsimässä (26.8.), Pete ja lohikäärme Elliott, Inferno (molemmat 14.10.), Doctor Strange (28.10.) ja Rogue One: A Star Wars Story (14.12.) tuntuvat melkein alkulämmittelyltä ensi vuoden ohjelmistoon verrattuna.

Helmikuun 17. päivä alkaen on luvassa tuplajättipottiviikonloppu, kun teattereihin saapuvat uusi Disney-animaatio muun muassa Pienen merenneidon ja Aladdinin tekijöiltä sekä kauan odotettu filmatisointiavaus supersuositun kirjailijan kirjasarjasta.

Euroopassa nimellä Vaiana kulkeva – alun perin Moana – animaatio kertoo tuhansien vuosien taakse sijoittuvan jumaltaruseikkailun Tyyneltämereltä. Stephen Kingin kirjoihin perustuvassa Mustassa tornissa nähdään muun muassa Matthew McConaughey ja Idris Elba.

BBTeaserMenestyneet liveversiot klassisista Disney-animaatioista saavat jatkoa, kun Cinderellan ja Viidakkokirjan vanavedessä seuraa päivitys vuoden 1991 piirroselokuvasta Beauty and the Beast – Kaunotar ja hirviö. Bill Condonin ohjaus, jossa nähdään muun muassa Emma Watson, Dan Stevens, Luke Evans, Emma Thompson, Ewan McGregor, Ian McKellen ja Kevin Kline, tulee teattereihin 17. maaliskuuta.

Guardians of the Galaxy yllätti epäilijät, kun siitä tuli jättihitti vuonna 2014. Nyt maailmanlaajuisesti yli 770 miljoonaa dollaria tienanneen elokuvan jatko-osa on kaikkien suurennuslasin alla. Ja mikäs on ollessa, kun James Gunn jatkaa ohjaimissa, ja näyttelijäkaartissa nähdään edelleen Chris Pratt, Zoe Saldana ja Dave Bautista. Galaxin vartijat selvittelevät Prattin esittämän Peter Quillin vanhempien mysteeriä 5. toukokuuta alkaen.

Guardians2ReveaseImage_RJotkus vääräleuat saattavat olla sitä mieltä, ettei uudella Pirates of the Caribbean -elokuvalla enää ole asiaa superleffojen joukkoon. Eiköhän saagan viideskin osa silti vedä laumoittain väkeä, kun Kuolleet miehet eivät tarinoita kerro (Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales) saa ensi-iltansa 26. toukokuuta. Ohjaksissa ainakin on suuren meriseikkailun osaajia, sillä elokuvan vetäjinä ovat mainiosta Kon-Tikista vastanneet Joachim Rønning ja Espen Sandberg. Johnny Depp on jälleen kapteeni Jack Sparrow, joka nyt saa vastaansa kaikkia merirosvoja vihaavan Javier Bardemin. Taustatukea antavat alkuperäisen trilogian rooleihinsa palaavat Orlando Bloom ja Geoffrey Rush.

On ymmärrettävää, jos jatkuvat uudelleenkäynnistykset ovat imeneet mehut Spider-Manin faneista. Jos piti Tom Hollandista Peter Parkerina aikaisemmin tänä vuonna ilmestyneessä Captain America: Civil Warissa, kannattaa vielä antaa mahdollisuus 7. heinäkuuta teattereihin saapuvalle Spider-Man: Homecoming -elokuvalle. Kuvioissa nähdään myös Iron Man Robert Downey Jr, kun Hollandin esittämä nuori mies totuttelee uuteen elämäänsä supersankarina.

CARS 3Heinäkuussa nähdään lisää Pixar-animaatiota, kun Autot-sarjan kolmas osa saa ensi-iltansa 28. päivänä. Salama McQueen on joutunut uusien ja nopeiden kilpa-autojen sukupolven varjoon. Veri – tai ilmeisesti tässä yhteydessä kai paremminkin bensa – vetää kuitenkin edelleen kilparadoille ja palkintopallille.

Thor_3_RagnarokVuoden 2017 kolmas (!) Marvel-rymistely saa ensi-iltansa 3. marraskuuta. Tom Hiddlestonin Loki kieroilee taas ja Chris Hemsworthin Thor käyttäytyy kuin henkilö, jonka ainut työkalu on vasara. Eripariset veljekset kohtaavat jälleen, kun ainakin elokuvan nimen perusteella edessä on pohjoismaisten mytologioiden ennustama maailmanloppu. Luvassa siis kolmas Thor-seikkailu Thor: Ragnarök.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut