Elokuvateatteri Maxim avataan uudelleen helmikuussa 2018

Elokuvateatteri Maxim avaa ovensa uudelleen helmikuussa 2018.

Kuva: Parviainen Arkkitehdit Oy

Suomen vanhin elokuvateatteri, Helsingin Kluuvikadulla sijaitseva Maxim, avaa ovensa uudelleen helmikuussa 2018. Finnkinon tiedotteen mukaan teatteri on uudistettu Arkkitehtitoimisto Parviaisen ohjauksessa alkuperäisen elokuvateatterin aikakautta ja glamouria kunnioittaen.

Tiedotteen mukaan teatterissa sykkii jälleen 1900-luvun art house -henki, mikä näkyy ohjelmiston lisäksi myös teatterin sisustuksessa.

Finnkino lupaa teatteriin monipuolista ohjelmistoa. Tiedotteen mukaan Maxim jatkaa Europa Cineman jäsenteatterina, mikä takaa suuren määrän eurooppalaisia laatuelokuvia ohjelmistossa. Elokuvien lisäksi Maximissa esitetään valikoima Event Cinema -näytöksiä kuten balettia sekä teatteri- ja taide-esityksiä.

Arkkitehtitoimisto Parviaisen toimitusjohtaja Mikko Lahikaisen mukaan Maxim on rakennushistoriallisesti arvokas helmi.

– Maximin hienovarainen uudistaminen elokuvateatterin alkuperäistä aikakautta kunnioittaen on ollut toimistollemme erittäin mieluisa tehtävä. Teatterissa on paljon suojeltuja sisustusosia vuonna 1909 valmistuneesta Olympiateatterin salista. Lisäksi 1970-luvun interiöörejä oli säilynyt hyvin vähän. Maximin sisustus on toteutettu sen rakennushistoriallista ja kulttuurista arvoa kunnioittaen, Lahikainen kertoo.

Kluuvikadun Maxim on toiminut yhtäjaksoisesti samassa osoitteessa jo vuodesta 1909 ja on näin ollen Suomen vanhin elokuvateatteri. Alkuperäisen teatterisalin suunnitteli arkkitehti David Frölander-Ulf ja se avattiin Olympia-nimisenä, mutta se vaihtoi nimensä myöhemmin Piccadillyksi. 1930-luvulta lähtien teatteri on toiminut Maxim-nimisenä. Nykyinen rakennus on vuodelta 1974.

Maximissa on kaksi elokuvasalia, joista toinen on museoviraston suojelema.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Vastaamalla näet muiden vastaukset.