Elokuvateatterit ovat nyt auki, mutta rajoitukset eivät ole ohi – Maksimikapasiteetit tulevat nopeasti vastaan

Runsaasti uusia elokuvia tulossa ensi-iltaan.

10.2.2022 16:27

Elokuvateattereiden alueelliset koronarajoitukset ovat lieventyneet siinä määrin, että elokuvateatterit ovat pääsääntöisesti auki kaikkialla Suomessa.

Elokuva-alan keskusjärjestö Filmikamari kertoo tiedotteessaan, että rajoitukset silti rajoittavat edelleen merkittävästi suomalaisten pääsyä elokuviin.

Tiedotteen mukaan viime viikonloppuna myytiin monessa teatterissa eioota, kun salien maksimikapasiteetit tulivat nopeasti vastaan.

Isojen maakuntien vuoden vaihteen sulun jäljiltä tarjolla on vielä paljon joulukuussa ensi-iltaan tulleita elokuvia. Samalla uusia elokuvia tulee ensi-iltaan koko ajan. Seuraavan kolmen viikon aikana ensi-iltaan on tulossa 17 uutta elokuvaa. Ja lisää on tulossa.

Ohjelmistoon palaavat mm. seuraavat joulukuussa ensi-iltansa saaneet elokuvat, jotka jäivät useilla paikkakunnilla elokuvateattereiden rajoitusten ja sulkujen jalkoihin. Näitä elokuvia ovat 70 on vain numero, Vinski ja näkymättömyyspulveri, Sing 2, Spencer, Spider-Man: No Way Home, House of Gucci, Tryffelin metsästäjät, Annette, Benedetta ja Tunturin tarina.

Helmikuussa on myös luvassa runsaasti uusia ensi-iltoja, kuten Kuolema Niilillä, Scream, Hockey Dreams, Maastamuuttajat, Jackass Forever ja Supercool.

Elokuvateattereiden rajoitukset 10.2.2022.

1. Max 10 katsojaa (Keski-Pohjanmaa)
2. Max 50, mikäli istuinpaikka määrätty. Jos ei, 20. (Ahvenanmaa)
3. Max 50 katsojaa (Päijät-Häme)
4. Max 50 % kapasiteetista (Varsinais-Suomi, Satakunta, Pirkanmaa)
5. Max 50 % kapasiteetista, mikäli istuinpaikka määrätty (Etelä-Pohjanmaa)
6. Max 50 % kapasiteetista, mikäli istuinpaikka määrätty. Alle 50 osallistujaa voi osallistua ilman erityisvaatimuksia (Kanta-Häme)
7. Max 50 % kapasiteetista, mikäli istuinpaikka on määrätty ja osallistujia alle 500. Alle 50 osallistujaa voi osallistua ilman erityisvaatimuksia (Kymenlaakso)
8. Max 50 % kapasiteetista. Max 500 osallistujaa. Alle 50 osallistujaa voi osallistua ilman erityisvaatimuksia (HUS/Uusimaa)
9. Max 75 % kapasiteetista, mikäli istuinpaikka määrätty (Keski-Suomi)
10. Ei rajoituksia, mikäli istuinpaikka on määrätty. Alle 100 hengen tilaisuuksissa ei erityisvaatimuksia. Yli 100 hengen tilaisuuksissa, jos ei ole määrättyä istumapaikkaa, max 50 % salin kapasiteetista (Etelä-Savo, Pohjois-Karjala, Pohjois-Savo)
11. Ei rajoituksia (Lappi, Pohjois-Pohjanmaa, Etelä-Karjala, Kainuu, Vaasan sairaanhoitopiiri)

Kaikki Suomen ensi-illat ja näytösajat voi tarkistaa osoitteesta nytleffaan.fi.

Lähde: Filmikamari

Lisää luettavaa