Emma Watson lahjoitti miljoonan – brittiviihde ryhdistäytyy seksuaalisen häirinnän suhteen uusilla ohjeilla

Elokuvan, television ja teatterin toimiala Briteissä on kehittänyt uudet ohjesäännöt sekä perustanut järjestön uhreille.

19.2.2018 14:01

Harvey Weinsteinin ahdisteluskandaali on vaikuttanut viihdealan toimintaan myös Atlantin tällä puolen, ja nyt Briteissä on julkaistu ensimmäiset alan sisäiset ohjesäännöt häirinnän ja ahdistelun vähentämiseksi.

Elokuva- ja televisioakatemia BAFTA sekä elokuvainstituutti BFI sekä muut järjestöt ovat yhteistyössä luoneet kahdeksankohtaisen ohjeistuksen käyttäytymisestä, jotta seksuaalista häirintää tai muutakaan kiusaamista ei enää tapahtuisi. Uudistukseen kuuluu myös uusi palvelunumero, johon asioihin liittyen voi soittaa, sekä monia ohjeistuksia esimerkiksi tukihenkilöistä kuvauksissa. Uudistuskampanjaa on tukemassa suuri määrä brittitähtiä, ja Emma Watson keskustelee alla olevalla videolla uusista ohjeistuksista ja niiden toivotuista vaikutuksista.

Tämän lisäksi Briteissä on perustettu uusi voittoa tavoittelematon järjestö, joka tukee häirinnän ja ahdistelun uhreja. Järjestö on saanut paljon sekä julkisia että anonyymejä lahjoituksia, ja Watson nousi otsikoihin lahjoitettuaan toimintaan miljoona puntaa!

Lähteet: Deadline, Daily Mail.

Lisää luettavaa