Ennakkokatselussa Pacific Rimin jättihirviöt – ei pahaa settiä!

Guillermo del Toron (Hellboy, Pan’s Labyrinth) tieteistoimintaseikkailu Pacific Rim vaikuttaa todella näyttävältä tapaukselta. Elokuvassa ihmiskunta nousee taisteluun merestä nousevia jättiläishirviöitä vastaan käyttämällä aseinaan valtavia robotteja.

Elokuussa teattereihin tulevaa elokuvaa ei ole vielä esitetty lehdistölle, mutta Episodin toimitus pääsi näkemään 12 minuuttia elokuvasta Tennispalatsissa järjestetyssä suljetussa tilaisuudessa.

Näytteen perusteella tarinasta tulee mieleen ensimmäisenä Transformers mutta myös elokuvat Inception, Iron Man, vanhat Godzillat ja Ghostbusters. Ei pahaa settiä!

Episodin päätoimittaja Jouni Vikman piti kovasti näkemästään:

– On niin monta tapaa, jolla jättiroboteista kertova leffa voisi mennä pieleen köh-Transformers-köh, mutta tämä pätkä jätti haluamaan lisää. Se onnistui yhdistämään mittakaavaltaan valtavaa eeppistä toimintaa ja silti iholle (konepellille?) menevää kuvausta, Vikman kommentoi.

Maistiainen esitettiin 2D:nä, mutta päätoimittaja sanoo ensimmäistä kertaa todella odottavansa jonkin elokuvan näkemistä 3D:nä.

– Monesta kohtauksesta näki, että ne on tehty 3D lähtökohtana. Vaikuttaa siltä, että tämä voisi olla yksi niistä harvoista tapauksista, joissa yleensä turha efekti voi toimiakin.

Heli Metsätähti odottaa kuitenkin myös kunnon tarinaa.

– Leffaklipit olivat tanakkaa silmäkarkkia, mutta käsikirjoituksen taso jäi luonnollisesti vielä avoimeksi, ja kuten tiedämme, ei kakasta voi tehdä konvehtia. Päällimmäiseksi mieleen jäi leffan upeasti hehkuvat värit. Nyt vaan toivotaan, että tarinassakin on imua.

Hannu Liekson mielestä pätkät antoivat luvan odottaa muutakin kuin pelkkää tyhjäpäistä mäiskettä.

– Toivottavasti tuo lupaus pitää paikkansa, kun leffa tulee nähtäväksi kokonaisuudessaan. Ja kun ohjaajana on Guillermo del Toro, voi elokuun ensi-iltaa jopa odottaa.

Päivi Laajalahden mukaan elokuva uskaltaa reilusti mennä Think Big -mentaliteetilla.

– Ei näin isoja ideoita ole ennen nähty. Visuaalisesti ensiksi mieleen tuli Iron Man, sitten Transformers ja Real Steel. Del Toron käsissä voi muokkautua monipuolisemmaksi kuin pelkkä isosti rymistelevä ja mahtaileva toimintarytinä, ainakin viitteitä tällaisesta annettiin. Nähdyn pätkän jälkeen odotan paljon suuremmalla mielenkiinnolla koko leffan näkemistä kuin IMDb:n vilkaisun perusteella.

Pacific Rim tulee ensi-iltaan 2. elokuuta. Katso traileri tästä.

Aiheeseen liittyvät jutut