Vieläkö True Bloodista löytyy jännitettä? Kuutoskausi ennakkokatselussa

14.6.2013 12:00

True Bloodin viitoskauden lopetus jätti niin sarjan hahmot kuin sen ystävätkin epätoivoiseen tilanteeseen. Suuriksi kasvaneet juonikuviot karkottivat katsojia ja jäljelle jääneet jäivät ihmettelemään, miten tästä voidaan selvitä kunnialla eteenpäin. Kun tv-sarjan yliluonnollisuudet kasvatetaan jumaluuksien tasolle, käsikirjoittajille tulevat tiukat paikat: vaihtoehtoina on joko onnistua kirjoittamaan tarina kasaan kiinnostavalla tavalla tai mennä rymistellen metsään.

Jännitys siis kasvaa: ovatko True Bloodin käsikirjoittajat onnistuneet mahdottomalta tuntuvassa tehtävässään ja pelastaneet hittisarjan uppoamisen mahdottomien juonikuvioiden suohon? Episodin toimitus sai HBO:lta kolmen jakson verran maistiaisia True Bloodin kuutoskaudesta.

Kuudennen kauden ensimmäinen jakso on vampyyri-Billiä näyttelevän Stephen Moyerin ohjaama. Tapahtumat jatkuvat suoraan viidennen kauden päättäneestä cliffhangerista ja alkavat selittää tapahtumia katsojalle, kun Sookie (Anna Paquin), Eric (Alexander Skarsgård), Jessica (Deborah Ann Woll), Jason (Ryan Kwanten), Tara (Rutina Wesley), Pam (Kristin Bauer von Straten) ja Nora (Lucy Griffiths) selvittävät, mitä Billille tapahtui viidennen kauden päätteeksi. Muodonmuuttaja Sam (Sam Trammell) taistelee omien demoneidensa kanssa peläten muidenkin yliluonnollisten ihmisten kuin vain vampyyreiden paljastuvan tavallisille ihmisille. Ihmiset puolestaan julistavat sodan vampyyreitä vastaan.

Viitoskaudella villiksi jopa True Bloodin mittakaavassa muuttunut meno jatkuu myös kuutoskaudella. Alkujaksoissa on kuitenkin mukana viitteitä paluusta sarjan alussa viehättäneisiin piirteisiin, joita oli jännittävä pienen kaupungin kotikutoisuus, omaperäisten hahmojen suhteet ja näiden ympärille kietoutuvat juonikuviot. Nyt uutta jännitettä sarjalle tuo se, että vampyyrit eivät enää ole osa yhteiskuntaa vaan lainsuojattomia.

Kolmen jakson jälkeen koukuttuminen on sarjan ystävälle jälleen valmis: tätä lisää!

True Blood jatkuu HBO:lla 17. kesäkuuta.

Päivi Laajalahti

Lisää luettavaa