Etsitkö Netflixistä katsottavaa mutta kaikki on nähty – tässä kymmenen hyvää tärppiä

Netflixistä löytyy paljon katsottavaa, mutta onko kaikki menestyssarjat ja suosikkileffat jo kaluttu loppuun? Ei hätää! Palvelusta löytyy paljon mielenkiintoista katsottavaa, kun vähän kaivaa. Tässä kymmenen vaihtoehtoista Netflix-tärppiä.

1. Laadukas jännitysdraama
Argentiinalaiselokuva Katseeseen kätketty voitti parhaan vieraskielisen elokuvan Oscarin vuonna 2010. Se on upea kokonaisuus, jossa psykologinen trilleri ja eeppinen rakkaustarina yhdistyvät. Elokuvasta on tulossa myös Hollywood-uusintaversio, joten kannattaa tsekata alkuperäinen ensin.


2. Pienimuotoinen hyvän mielen elokuva

Jurassic World -ohjaaja Colin Treworrow’n esikoisohjaus Safety Not Guaranteed (2012) on pienimuotoinen hyvän mielen jännärikomedia. Toimittaja ja kaksi harjoittelijaa lähtee tekemään komediallista artikkelia miehestä, joka lehti-ilmoituksen kautta etsii seuraa aikamatkalle, jolla ”turvallisuus ei ole taattu”.


3. Laatusarja

House of Cards on Netflixin suosituimpia alkuperäistuotantoja. Jos uusinkin kausi on jo katsottu, niin tutustu alkuperäiseen House of Cardsiin, joka on BBC:n tuottama vuonna 1990 valmistunut minisarja, joka sai kaksi jatkosarjaa. Koko paketti löytyy nimellä The House of Cards Trilogy (BBC).


4. Klassikkoleffa
Netflixissä on melko vähän vanhempia klassikkoleffoja. Kummisedät ja Hohto on varmaankin nähty, mutta jos näyttelijälegenda Paul Newmanin parhaisiin elokuviin kuuluva The Hustler on näkemättä, niin se kannattaa laittaa katselulistalle. Vuonna 1961 valmistunut biljardidraama tunnetaan Suomessa myös nimellä Suurkaupungin hait, mutta Netflixissä se on alkuperäisellä nimellä The Hustler.

5. Laatudokumentti

Jos kiinnostuit Johnny Deppin esittämästä Whitey Bulgerista vastikään teattereihin tulleessa elokuvassa Black Mass, niin tämä dokumentti on sinua varten. Kehuttu dokumentti Whitey: United States of America v. James J. Bulger kertoo kuuluisan rikollisen tositarinan oikeudenkäynteineen.


6. Kulttileffa
Kevin Smithin läpimurto Clerks (1994) on kaikkien aikojen indieleffoja. Mustavalkoinen komedia kuvattiin 27 000 dollarin budjetilla, ja kuvauspaikkana käytettiin sekatavarakauppaa, jossa Smith itse työskenteli. Vaatimaton visuaalinen ilme ei haittaa, sillä käsikirjoitus on hillittömän hauska, ja tarina sisältää lukuisia toinen toistaan hauskempia tyyppejä.


7. Aasialainen toimintakomedia

Stephen Chow on suosittu hongkongilainen näyttelijä-ohjaaja. Hänen vuonna 2004 valmistunut elokuvansa Kung Fu Hustle on mainio parodia hongkongilaisista toimintaelokuvista. Visuaalisesti kekseliäs komedia sisältää näyttäviä toimintakohtauksia ja hupaisia tilanteita. Palvelusta löytyy myös Chow’n Shaolin Soccer -jalkapallokomedia, joka on aivan yhtä hauska.


8. Skandinaavisen rikoselokuvan huippuja
Jos et ole vielä tutustunut Drive-ohjaaja Nicolas Winding Refnin varhaistuotantoon, niin se kannattaa aloittaa hänen esikoisohjauksestaan Pusher, joka ilmestyi vuonna 1996, kun ohjaaja oli vasta 25-vuotias. Mukana on sellaisia nykyään tuttuja kasvoja kuten kansainväliseksi tähdeksi noussut Mads Mikkelsen ja Silta-sarjan Martin Rohden roolista tuttu Kim Bodnia. Omaperäisestä rikosdraamasta tuli Tanskassa suurmenestys, joka sai kaksi jatko-osaa. Ensimmäisestä Pusher-elokuvasta on tehty myös englanninkielinen uusintafilmatisointi, joka sekin löytyy Netflixistä.


9. Tieteiselokuvan aatelia

Vuonna 1997 valmistunut Gattaca on aikanaan aivan liian vähälle huomiolle jäänyt upea tieteiselokuva. Ethan Hawken esittämä nuorukainen haluaa tulla avaruuslentäjäksi, mutta astronauttikoulutukseen on mahdotonta päästä ilman huippu-DNA:ta, joka häneltä puuttuu. Lopputulos on älyllinen ja humaani tieteiselokuva, joita on harvassa.


10. Rentouttava takkatuli

Mitä jos ei jaksakaan syventyä edes sen verran, että katsoisi jotain kevyttä? Takkatulen loimua on aina rentouttavaa katsella. Jos ei ole omaa takkaa, niin ratkaisun tuo takkatulivideo, jota löytyy Netflixistä peräti kolmena eri versiona. Saatavana on takkatulta joululaulujen säestyksellä ja pelkkiä räiskyviä koivuklapeja tai klassikkotakkaa 4K-versiona.

(Episodi/JH)

Aiheeseen liittyvät jutut