Fanit muistelivat 25 vuotta sitten murhattua koomikkoa lämmöllä

Järkyttävä tapaus.

29.5.2023 13:45

Eilen sunnuntaina tuli kuluneeksi 25 vuotta viihdemaailmaa ravisuttaneesta kuolinuutisesta. Kanadalaislähtöinen koomikko Phil Hartman menetti henkensä toukokuun 28 päivä 1998 vaimonsa ampumaan luotiin.  Fanit ovat muistelleet lämmöllä mm. yhtenä Simpsonien vakituisena ääninäyttelijänä toiminutta tähteä.

Useille Hartman oli erityisen tuttu sketsiohjelma Saturday Night Liven riveistä. Yli 150 show’n jaksossa mm. Dana Carveyn ja Chris Farleyn rinnalla esiintynyt tähti nauratti esim. nykyaikaan ilmestyneenä luolamiehenä, Bill Clintonina ja jopa Frank Sinatrana. Erään fanin mukaan muisto Hartmanin kuolinpäivästä elää yhä vahvana hänen mielessään:

– Olin koulussa ja monet lapsista olivat surullisia, koska seurasimme [Hartmania] SNL:ssä ja hän oli joissakin suosikkikomedioissamme ja muistan, kuinka yksi kaveri totesi, että hänestä tuntui ikään kuin hänen isänsä olisi kuollut.

49-vuotiiana menehtyneellä Hartmanilla olisi ollut monien mielestä vielä paljon annettavaa. Hänet ehdittiin nähdä Arnold Schwarzeneggerin Isäni on turbomies -komediassa, Ghostbusters-luoja Dan Aykrodin tieteisrevittelyssä Coneheads ja radiomaailmalle irvailleen NewsRadio-sarjan itsekeskeisenä uutistenlukija Bill McNealina. Hartmanin shokkikuolema kirjoitettiin osaksi viimeksi mainitun juonta.

Murhattuaan miehensä tämän nukkuessa, Hartmanin puoliso riisti oman henkensä. Heiltä jäi kaksi lasta.

 

Lähteet: Movieweb, CNN, Collider

Lisää luettavaa