Finnkinon premium-elokuvateatteri tulossa myös Espooseen

Finnkinon kesällä 2016 lanseeraama premiumkonsepti, Finnkino Scape, laajenee huhtikuussa Espoon Isoon Omenaan, kerrotaan tiedotteessa.

29.12.2016 12:02

Scape-saleissa on Dolby Atmos -äänentoistotekniikka yhdistettynä Barcon laserprojektoreihin. Optimaaliseen katseluelämykseen on tiedotteen mukaan varustauduttu myös tilavilla ja pehmeillä luksuspenkeillä, joissa riittävä jalkatila on huomioitu.

Scape-premiumsalit on Finnkino mukaan suunnattu huippuelämyksiä janoaville elokuvakävijöille. Kauppakeskus Iso Omenan uudessa siivessä avautuvassa Finnkinon elokuvateatterissa on seitsemän salia ja 925 asiakaspaikkaa.

Finnkinon toimitusjohtajan Veronica Lindholmin mukaan Scape on Finnkinon vastaus heille, jotka haluavat viedä elokuvakokemuksensa täysin uudelle tasolle.

– Finnkinon tavoitteena on olla Suomen kulttuuriviihteen monipuolisin elämysten tarjoaja ja edelläkävijä. Se tarkoittaa paitsi vaikuttavaa ja laajaa ohjelmatarjontaa, myös ensiluokkaisia puitteita ja huippulaadukasta esitystekniikkaa, Lindholm kertoo tiedotteessa.

Saliuudistuksen on suunnitellut Finnkinon tekninen päällikkö Ari Saarinen tiimeineen.

– Dolby Atmos edustaa elokuvateatterin äänentoistosuunnittelun aatelia ja ehdotonta edelläkävijyyttä. 62.2-kanavaisen Dolby Atmos -järjestelmän kaiuttimia on asennettu joka puolelle salia, myös katsomon kattoon, jolloin ääni täyttää kirjaimellisesti koko salin ja ympäröi katsojan joka puolelta. Äänen saumaton kulku kaiuttimesta kaiuttimeen jaetun äänentoiston sijaan tekee äänentoistosta sekä realistisemman ja moniulotteisemman että herkemmän ja yksityiskohtaisemman, kuvailee Saarinen.

Ääni- ja kuvamaailman lisäksi Scape-saleissa on italialaisvalmisteiset mustat luksuspenkit. Scape-saleissa on runsaasti jalkatilaa, ja porrastus tarjoaa parhaat mahdolliset näkymät hulppealle lähes 160 m2 kokoiselle valkokankaalle, tiedotteessa luvataan.

Scape-premiumkonseptin on kehittänyt Nordic Cinema Group, jonka osa Finnkino on. Nykyisellään Scape-saleja on Suomen ensimmäisen Finnkino Tennispalatsiin kesäkuussa 2016 avatun salin lisäksi myös Baltiassa. Nordic Cinema Group avaa vuonna 2017 Scape-saleja myös Ruotsiin ja Norjaan.

Lisää luettavaa