Frendien luoja selittelee katsojille pahaa mieltä aiheuttanutta seikkaa

Asia 21 vuoden takaa.

Takavuosien hittisarja Frendit ei ole enää useiden nykykatsojien silmissä välitön suosikki. Sarjaa on moitittu mm. homofobiseksi, mutta myös päähenkilöiden etnisen taustan yksipuolisuus on saanut kritiikkiä osakseen.

Frendien lukuisiin sivuhahmoihin lukeutunut Helena Bing on yksi niistä seikoista, jotka ovat jääneet kaihertamaan sarjan toisen luojan, Marta Kauffmanin mieltä. Matthew Perryn näyttelemän Chandler Bingin vanhemmat nähtiin tilannekomediassa yhdessä vuonna 2001. Saippuatähti Morgan Fairchild vieraili jaksoissa Chandlerin kirjailijaäiti Norana, kun taas mm. Vihreä timantin metsästyksestä tunnettu Kathleen Turner näytteli drag-artisti Helenaa, Noran ex-puolisoa.

Kauffman pahoittelee monia seikkoja, joista show on saanut myöhemmin ikävää kritiikkiä. Hän harmittelee erikseen sitä, kuinka transsukupuolinen hahmo esitettiin sarjassa:

– Me puhuimme hänestä Chandlerin isänä, vaikka hän oli transhenkilö. En oikein [silloin] vielä ymmärtänyt pronomineja. Niinpä emme viitanneet häneen naisena [she]. Se oli virhe.

Myös Kathleen Turner on todennut, ettei hän tekisi tätä osaa uudelleen:

– Tätä nykyä on todellisia henkilöitä, jotka voisivat tehdä sen roolin.

Chandlerin vanhemmat:

YouTube video

Lähde: Huffington Post