Game of Thrones -kaunotar päätyi Harvey Weinsteinin ahdistelemaksi – ”Tämän täytyy olla vitsi”

Tähti onnistui pysymään kovana.

Game of Thrones -tähtikaartissa alusta asti ollut Lena Headey ei myöskään ole välttynyt Harvey Weinsteinin harjoittamalta seksuaaliselta ahdistelulta. Headey kertoi olleensa Venetsian filmijuhlilla, kun ensimmäinen tapaus sattui.

– Eräässä vaiheessa Harvey pyysi minua kävelemään veden äärelle. Kävelin hänen kanssaan, hän pysähtyi ja teki ehdottelevan kommentin, eleen. Nauroin ja olin aidosti shokissa, Headey kertoi.

– Muistan ajatelleeni, että tämän on pakko olla vitsi. Sanoin jotain tyyliin: ”Hei kamoon!? Se olisi kuin suutelisin isääni! Mennään hakemaan juomat ja palataan toisten luo”, Headey kertoi.

Torjunnalla oli ilmeisesti seurauksensa, sillä Headey ei koskaan enää esiintynyt Miramaxin elokuvassa. Tapaus ei kuitenkaan jäänyt ainoaksi.

Vuosia myöhemmin Weinstein ja Headey tapasivat. Headey luuli kyseessä olevan keskustelu potentiaalisista työtehtävistä.

– Olin aina ajatellut, ettei hän yrittäisi kanssani enää mitään, ei sen jälkeen kun nauroin ja sanoin, ettei miljoonassa vuodessa. Uskoin, että hän kunnioittaisi rajojani, Headey mietti.

Weinstein kyseli tapaamisessa Headeyn rakkauselämästä. Headey puolestaan käänsi keskustelun johonkin vähemmän henkilökohtaiseen. Sitten Weinstein oli mennyt vessaan.

– Mennään ylös huoneeseen. Haluan antaa sinulle käsikirjoituksen, Weinstein sanoi palattuaan.

Kävelimme hissiin ja koko energiani muuttui. Menin hälytystilaan. Hissin kulkiessa ylös Headey päätti avata suunsa:

– En ole kiinnostunut mistään muusta kuin työstä. Ethän kuvittele, että tulen sinne mistään muusta syystä. Mitään ei tule tapahtumaan, Headey teroitti Weinsteinille.

Tämän jälkeen Weinstein marssitti Headeyn pois hotellista pitäen lujasti kiinni tätä käsivarresta ja kielsi tätä korvaan kuiskaten puhumasta keskustelusta kenellekään. Headey meni tämän jälkeen autoonsa ja itki. Alla koko tarina Headeyn sanoin.

 

Lähde: Variety

Aiheeseen liittyvät jutut