Gerard Butler ja Felon-ohjaaja yhdistävät taas voimansa toimintaleffaa varten – perustuu tiedustelutyöntekijän kokemuksiin Afganistanissa

Kyseessä on toimintatähden ja ohjaajan kolmas yhteinen projekti.

Gerard Butler on kiinnitetty Kandahar-elokuvan pääosaan.

Ohjaajana toimii Ric Roman Waugh, joka tunnetaan muun muassa elokuvista Felon ja Angel Has Fallen, jossa Butler näytteli pääosaa. Waugh ja Butler tekivät yhdessä myös Greenland-nimisen katastrofileffan, josta julkaistiin traileri tällä viikolla.

Waughin ja ennen armeijan tiedustelussa työskennellen Mitchell LaFortunen kirjoittama Kandahar on toimintatrilleri, jossa Butler esittää peitetehtävissä olevaa CIA-agenttia nimeltään Tom Harris. Agentti työskentelee Lähi-idässä, ja vaarallisen vuodon takia hänen peiteidentiteettinsä ja salainen tehtävänsä paljastuu. Harris ja hänen kääntäjänsä ovat jumissa keskellä vihollisaluetta, joten heidän on taisteltava tiensä ulos aavikolta ja päästävä Afganistanin Kandahariin noutopaikalle. Samalla heitä jahtaavat erikoisjoukot.

LaFortunen alkuperäinen käsikirjoitus ostettiin jo vuonna 2016. Käsikirjoitus perustuu LaFortunen kokemuksiin Afganistanissa hänen työskennellessään Yhdysvaltain asevoimien tiedusteluorganisaatiossa, kun Edward Snowdenin vuodot tapahtuivat.

Kandaharia kaupitellaan Cannesissa virtuaalisesti.

Lähde: Deadline

Aiheeseen liittyvät jutut