Gérard Depardieu avautui jälleen: ”Amerikkalaiset tuhoavat muita”

Gérard Depardieu.

Vladimir Putinin kaveripiiriin kuuluva Gérard Depardieu näytteli aikoinaan elokuvassa Green Card, jonka päätähtenä hänellä oli aikomus keinolla millä hyvänsä päästä asumaan Yhdysvaltoihin. Nykyään mieheltä ei tunnu kuitenkaan heruvan sympatiaa maata kohtaan.

– Yhdysvallat? He ovat ihmisiä, jotka ovat jatkuvasti tuhonneet muita, 66-vuotias näyttelijä parahti pariisilaisella radioasemalla France Interillä.

Pätkä oli otettu päivää aiemmin tehdystä haastattelusta, jonka hän antoi venäläisille journalisteille Moskovassa. Näyttelijä heitti vielä lisää vettä myllyyn:

– He taistelivat toisiaan vastaan, tuhosivat intiaanit ja sen jälkeen syyllistyivät orjuuteen, sitten oli sisällissota. Sen jälkeen he olivat ensimmäisiä, jotka käyttivät atomipommia… Ei, minä olen mieluummin venäläinen.

Depardieu sai Venäjän kansalaisuuden vuonna 2013 Putinilta, kun hän oli julkisesti kritisoinut Ranskan kovia veroja ja aikoi muuttaa ulkomaille. Viime vuosina hän on herättänyt monenlaisia tuntemuksia antaessaan Venäjää tukevia lausuntoja.

Aihetta sivuten kerrottakoon, että näyttelijä sanoi viime kuussa ranskalaiselle lehdistölle ”aikovansa muuttaa Valko-Venäjälle, koska siellä on kaunista ja Alexandr Lukashenko on mukava tyyppi.” Lukashenko on sanonut itsestään, että on Euroopan ja maailman viimeinen diktaattori.

Kuva: Valley of Love

Lähde: Reuters,  Yahoo!

(Episodi/MLE)