Gina Gershonia varoitettiin vuoden 1996 elokuvan alla: ”Jos näyttelet lesboa, urasi on taputeltu”

Toisin kävi ja saimme kaiken lisäksi vielä loistavan trillerin Matrixin ohjaajilta.

6.7.2024 09:00

Bound (1996) jää Wachowskin sisarusten tuotannossa usein Matrixin (1999) varjoon ja aivan syyttä. Kyseessä on pätevä, hitchcockmainen trilleri.

Toista pääosaa näytellyt Gina Gershon kertoi It Happened in Hollywood -podcastissa, että Corky-roolihahmon lesbosuhde Jennifer Tillyn näyttelemään Violetiin oli ongelma häntä edustaville Hollywood-agenteille.

”Käsikirjoitus oli loistava ja tiesin, että ohjaajat ovat uskomattomia, mutta agentit olivat sitä mieltä, että pilaan urani”.

”Et voi tehdä tätä elokuvaa, emmekä voi enää edustaa sinua. Et tule saamaan enää töitä”, Gershon muistelee heidän sanoneen.

Gershonin vastaus oli yksiselitteinen.

”No, sitten ette edusta. Vaihdan agenttia. Ei muistella pahalla?”

Gershonin mukaan agentit juuttuivat ajatukseen, että kyseessä on ’lesboelokuva’.

”Päähenkilöt sattuivat olemaan kaksi naista, jotka ovat lesboja. Elokuvassa oli todellisuudessa kyse aivan muusta. Koko jutun juoni on luottamus”.

Gershonia viehätti elokuvassa erityisesti se, että hän pääsi kerrankin näyttelemään sankaria, joka on – tai oli ainakin tuolloin – yleensä miesten hommaa.

”Pääsin leikkaamaan tukkani ja kynteni, ei tarvinnut meikata, sain lopussa auton ja tytön, sekä pistin mafian polvilleen. Se oli win-win”, hän letkautti.

Gershonin ura ei suinkaan päättynyt Boundiin, vaan otti sen sijaan tuulta alleen. Seuraavan parin vuoden aikana hänet napattiin peräti kahteen 1990-luvun hittielokuvaan, Face/Offiin ja Insideriin.

Lähde: Variety

Lisää luettavaa