Guardians of the Galaxy -ohjaaja rähjää Oscareiden jälkeen: ”Eliitti on aina haukkunut suosiossa olevia elokuvia”

Supersankarielokuvat saivat täyslaidallisen sitä itseään Oscareissa. Gaalan juontaja Neil Patrick Harris sivalteli trikooleffojen suuntaan, eikä myöskään koomikko Jack Black säästellyt sanojaan. Nightcrawlerin ohjannut Dan Gilroy puhui ”supersankarielokuvien tsunamista” Independent Spirit Awardsien kiitospuheessaan.

Guardians of the Galaxyn ohjannut James Gunn ei illan trendistä pitänyt, vaan vuodatti pitkän tekstin omalle Facebook-sivulleen.

”Omatekoinen eliitti on aina haukkunut suosiossa olevia elokuvia,” rähjää Gunn. ”Minua häiritsee eniten se, että vaikka teemme isoja elokuvia, niin nämä samaiset ihmiset luulevat, että emme käytä teoksiimme yhtä paljon rakkautta ja hoivanpitoa kuin indie-leffoihin ja enemmän vakaviin Hollywood-elokuviin.”

”Jos sinä, indie-ohjaaja ja vakavien elokuvien tekijä, luulet, että vuodatat leffoihisi enemmän sydänvertasi kuin vaikkapa Russon veljekset Kapteeni Amerikkaan tai Joss Whedon Hulkiin, tai minä puhuvaan pesukarhuuni, niin olet hyvin, hyvin väärässä,” päättää vihastunut Gunn Facebook-vuodatuksensa.

Niin, mikäpä me olemme kritisoimaan ihmisten elokuvamakua, ja lopulta toisten luomaa taidetta, vaikka lähdemateriaali olisi kuinka naurettavaa? Fakta on se, että esimerkiksi Guardians of the Galaxy on jo voittanut monia palkintoja. Ihmiset rakastavat supersankareita ja näiden hassuja trikoita.

Lähde: Nerdist

(Episodi/NI)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut