Haluatko tehdä rahaa elokuvilla? Tämän takia kannattaa sijoittaa kauhuun

Mikäli olet jo matkalla Hollywoodiin lompakko täynnä rahaa ja ajatuksena sijoittaa pennosesi seuraavaan jättielokuvaan, niin pysähdy hetkeksi, sillä vaivalla säästämäsi kesätyörahat kannattaa ehkä sijoittaa fiksummin.

NPR tiivistää talousasioita yksinkertaistavilla sivuillaan, että isojen toiminta- tai draamaelokuvien sijaan rahansa kannattaa laittaa kauhuelokuviin. Halpojen kauhuelokuvien tuotto verrattuna niiden budjettiin on sivuston mukaan paljon parempi kuin monilla isoilla elokuvilla.

Isoimpia tuottoprosentteja takoneiden elokuvien top30-listalla jopa 13 on kauhuelokuvia.

Viiden eniten tuottoa tehneen kauhuelokuvan tuottoprosentti oli noin 2000%. Eli leffaan laitettua kymppiä kohden fiksu sijoittaja saa takaisin kokonaiset 200 dollaria tuottoa. Parhaiden tuottoa tehneiden komediaelokuvien tuottoprosentti taasen oli noin 1200%.

Yhtenä hyvänä esimerkkinä halvan kauhun voimasta voidaan pitää Paranormal Activity 2 -elokuvaa. Sen budjetti oli markkinointeineen 9,4 miljoonaa dollaria ja se teki lippuluukuilla 236 miljoonaa. Tämän kesän suurin hitti Jurassic World maksoi markkinointikuluineen noin 300 miljoonaa dollaria ja teki lippuluukuilla maailmanlaajuisesti 1,6 miljardia.

Onhan 1,6 miljardia toki vaikuttavampi summa kuin 236 miljoonaa, mutta pienemmällä lompakolla liikkellä olevalle tiedoksi: Jurassic Worldin tuottoprosentti oli 533%, kun taas Paranormal Activity 2:lla se oli 2510%.

Jättäkää siis päivätyönne ja sijoittakaa halpaan kauhuun!

(Episodi/ML)

 

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut