”Halusin kuolla” – Ensimmäinen Indy meinasi mennä alas vessanpöntöstä vakavan epidemian takia

”Laihduin 10 kiloa kahdessa päivässä. Kuumetta oli 41 astetta, oksentelin ja sängyssä vilisi muurahaisia”, John Rhys-Davies muisteli.

20.3.2024 14:00

Kolmessa Indiana Jones -elokuvassa Sallahia näytellyt John Rhys-Davies (79) kertoi, että Kadonneen aarteen metsästäjät meinasi kaatua ruokamyrkytykseen.

”Laihduin 10 kiloa kahdessa päivässä. Kuumetta oli 41 astetta, oksentelin ja sängyssä vilisi muurahaisia. Olin varma, että kuolen joko kurkkumätään tai punatautiin”, hän muisteli Michael Rosenbaumin tuoreessa haastattelussa.

Pian Rhys-Davies sai huomata, että ei ollut ainoa, joka sairastaa vaan epidemia oli levinnyt Harrison Fordia myöten lähes koko elokuvaporukkaan (videon kohta: 40:30).

”Hotellihuoneen ovesta saapui australialainen naislääkäri, joka pyysi saada käyttää wc:tä. ”Kristus sentään, oletko sinäkin saanut taudin?” hän kysyi. Tiesin, että toivoa ei ole. Halusin kuolla”, Rhys-Davies ajatteli.

Vaikka tuolloin 37-vuotias walesiläisnäyttelijä selvisi lopulta pelikuntoon ja elokuva valmistui, hän ei toipunut koettelemuksesta koskaan täysin.

”Sisuskaluni eivät tuon jälkeen koskaan palautuneet ennalleen”, Rhys-Davies päivitteli.

Katso haastattelu alta.

Lisää luettavaa