Harjunpää ja Napapiirin sankarit Shanghain elokuvajuhlille

30.5.2011 20:59

Shanghain kansainväliset elokuvajuhlat on valinnut Panorama-sarjaansa kaksi suomalaista elokuvaa, Olli Saarelan trillerin Harjunpää ja pahan pappi sekä Dome Karukosken Jussi-palkitun komedian Napapiirin sankarit. Järjestyksessään 14. Shanghain kansainväliset elokuvajuhlat pidetään 11.–19.6.2011.

Harjunpää ja pahan pappi (2010) on esitetty aiemmin muun muassa Berliinin elokuvajuhlien Film Marketissa sekä Budapestin Titanic Film Festivalilla. Tuottaja Ilkka Matila Matila Röhr Nordisk Oy:stä iloitsee tuoreesta aluevaltauksesta: ”Mielestäni suomalaiselle elokuvalle, varsinkin trillerille, on suuri kunnia ylipäänsä tulla valituksi A-luokan elokuvafestivaalille. Lisäksi se, että tämä festivaali järjestetään Aasian suurimmilla ja haastavimmilla elokuvamarkkinoilla Kiinassa antaa meille meille tunnustusta osaamisestamme ja uskoa elokuvatuotannon tulevaisuuteen Suomessa”.

Napapiirin sankarit on kiertänyt maailmaa ja niittänyt menestystä useilla festivaaleilla. Sveitsin Alpe d’Huezin elokuvafestivaaleilla se voitti Grand Prix’n ja ammattilaisjuryn palkinnon. Philadelphian Cinefestissä se valittiin parhaaksi elokuvaksi. Shanghain elokuvajuhlien lisäksi Napapiirin sankarit on tulevana kesänä kilpailusarjassa Festroiassa Portugalissa (3.–12.6.) sekä Odessan kansainvälisillä elokuvajuhlilla

Lisää luettavaa