Juuri ensi-iltansa saaneen jättiflopin tekijä: kriitikot ovat ”häiriintyneitä idiootteja” ja ”sairaita haaskalintuja”

Odotetusti flopanneen Gods of Egypt -elokuvan ohjaaja Alex Proyas (Dark City, The Knowing) on pistänyt Facebook-tilinsä hyötykäyttöön täräyttääkseen täyslaidallisen elokuvakriitikoita kohtaan.

Proyas haukkuu pitkässä viestissään joitain kriitikoita muun muassa ”häiriintyneiksi idiooteiksi” ja ”sairaiksi haaskalinnuiksi”, jotka eivät osaa muodostaa omaa mielipidettään, vaan tyytyvät kirjoittamaan vain yleisen konsensuksen mukaisia arvioita.

”Ihan kuin suurin osa kriitikoista käyttäisi kaiken aikansa selvittääkseen, mitä ihmiset haluavat kuulla”, Proyas tilittää.

”… Surffaat vain netissä lukemassa, mitä muut arvostelijat ja bloggaajat sanovat – huolimatta siitä, miten harhaanjohdettuja mielipiteet ovat ennen kuin elokuva oikeasti tulee ulos.”

Gods of Egypt herätti huomiota jo kauan ennen sen ensi-iltaa, kun kävi ilmi, että egyptiläisiä hahmoja näyttelevät Gerard Butler, Nikolaj Coster-Waldau ja Geoffrey Rush. 140 miljoonaa dollaria maksanut elokuva sai ilmestyttyään murska-arviot ja tienasi ensi-iltaviikonloppunaan vain 14 miljoonaa dollaria.

Proyas kannustaa kuitenkin kaikkia katsomaan elokuvan ennen tuomion jakamista.

”Annan aplodit jokaiselle katsojalle, joka arvostaa omaa mielipidettään sen verran, ettei perusta sitä sen päälle, mitä laumamentaliteetti kutsuu hyväksi tai huonoksi.”

(Episodi/ML)

 

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut