Heat 2 ilmestyy syksyllä kirjana – Ohjaaja Michael Mann on kirjoittanut jatkoa mestarilliselle rikoselokuvalleen

Saataisiinpa myös suomennos.

Heat on rikoselokuvan moderneja klassikoita. Michael Mannin ohjaustyö vuodelta 1995 sisältää Al Pacinon ja Robert De Niron sähköisen kohtaamisen ja yhden intensiivisimmistä rikostarinoista, mitä on valkokankaalla nähty.

Nyt tarina on saamassa jatkoa, ja asialla on Michael Mann itse. Heat ei tosin ainakaan vielä jatku elokuvana, vaan ohjaaja on kirjoittanut romaanin nimeltä Heat 2, joka ilmestyy tämän vuoden elokuussa.

Ennakkotietojen mukaan kirja on sekä esiosa että jatko-osa vuoden 1995 elokuvalle. Tapahtumat sijoittuvat vuosien 1989 ja 2002 välille.

”Olen halunnut jo pitkään tehdä Heatin tarinoille jatkoa. Roolihahmoilla on pitkä taustahistoria, ja on myös kiinnostava tarkastella, miten heidän elämänsä olisi jatkunut”, Mann kertoo Deadlinelle.

Heat 2 on Mannin esikoiskirja. Hän on kirjoittanut romaanin yhdessä palkitun rikoskirjailijan Meg Gardinerin kanssa.

Romaanin alku sijoittuu elokuvan tapahtumia seuraavaan päivään, jolloin haavoittunut Chris Shiherlihes (elokuvassa Val Kilmer) yrittää jättää Los Angelesin taakseen. Luvassa on takaumia kuusi vuotta taaksepäin sekä kuvausta tulevista tapahtumista.

Toivottavasti joku suomalainen kustantaja tarttuu kirjaan, jotta kirja käännettäisiin suomeksi.

Kirjasta on julkaistu traileri, jolla soi Mobyn God Moving Over the Face of the Water, joka kuultiin myös Heat-elokuvassa.

YouTube video