Heidän filmografiansa on ollut alan tuottavin – mukana vain yksi, reilusti nuorempi nainen

Box Office Mojo koosti top 10 -listan.

The Wrap uutisoi Box Office Mojon laskelmista. BOM laski kuinka paljon näyttelijöiden elokuvat ovat yhteensä netonneet lippukassoilla – tulos oli vähintäänkin kiinnostava. Miesten dominoimalle listalle pääsi ainoastaan yksi nainen, joka kaiken lisäksi on 20 vuotta nuorempi kuin listan nuorin mies!

Scarlett Johanssonin filmografia on tuottanut n. 3.3 miljardia dollaria. Syyksi on helppo ajatella, että Johansson teki ensimmäisen roolinsa jo 10-vuotiaana, mutta kun perehtyy hänen elokuviinsa tarkemmin ymmärtää myös syyn: filmografiaan mahtuu Woody Allen -elokuvien, kuten Match Pointin ja Vicky Christina Barcelonan ohella myös Sofia Coppolan maino ja menestynyt Lost in Translation ja Christopher Nolanin The Prestige – sekä tietysti kasoittain supersankarielokuvia. Löytyy Iron Mania, Avengersia ja Captain Americaa.

Seuraava nainen listalla olisi, hieman yllättävästi, Cameron Diaz sijalla 19. Monien ennakkosuosikki Jennifer Lawrence on vasta sijalla 55.

Listalta löytyy myös muita supersankareita ja sarjaelokuvien maakareita. Viidentenä komeilee listan nuorin mies, Robert Downey Jr. Luonnollisesti myös Johnny Depp ja Tom Cruise löytyvät listalta. Ensimmäinen sija kuuluu tietysti yksinoikeutetusti Harrison Fordille. Lista kokonaisuudessaan luettavissa alta.

1. Harrison Ford 4.9 miljardia dollaria
2. Samuel L. Jackson 4.7 miljardia dollaria
3. Morgan Freeman 4.4 miljardia dollaria
4. Tom Hanks 4.3 miljardia dollaria
5. Robert Downey Jr. 3.9 miljardia dollaria
6. Eddie Murphy 3.8 miljardia dollaria
7. Tom Cruise 3.6 miljardia dollaria
8. Johnny Depp 3.3 miljardia dollaria
9. Michael Caine 3.3 miljardia dollaria
10. Scarlett Johansson 3.3 miljardia dollaria

Kuva elokuvasta Vicky Christina Barcelona

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut