Helsingin keskustaan aukeaa uudenlainen viihdekeskus – Luvassa kolme uutta elokuvateatteria

Valkokangastarjonta lisääntyy Helsingissä.

19.8.2021 15:33

Helsinkiläiset saavat vuonna 2023 uuden viihdekeskuksen, kun Helsingin vanhan linja-autoaseman tiloihin ydinkeskustaan valmistuva Kulttuurikasarmi avaa ovensa.

Yhdessä arkkitehtuurillisesti merkittävän ympäristön kanssa Kulttuurikasarmi herättää Lasipalatsin aukion ja koko korttelin eloon uudella elokuvateatterikokonaisuudella, ravintoloilla, paviljongilla, tapahtumatilalla ja tapahtumalavalla, kerrotaan lehdistötiedotteessa.

Rakentaminen alkaa syyskuussa.

Kulttuurikasarmissa yhdistyvät kulttuuri, taide, konsertit, tapahtumat ja herkuttelu. Rakennuksen sisään sijoittuvat muun muassa BioRex Cinemasin kolme uutta elokuvateatteria ja eri tyyppiset ravintolat, baarit ja lasipaviljonki sekä iso sisätapahtumatila terasseineen.

Lasipalatsin aukiolle nousee myös tapahtumalava, joka mahdollistaa erilaiset performanssit ja ulkoilmakonsertit.

Helsingin apulaispormestari Anni Sinnemäki kertoo tiedotteessa, että kaupungin keskustan tehtävä on kutsua ihmisiä viihtymään, hämmästymään, nauttimaan ja yllättymään.

”Amos Rex ja uusi Lasipalatsin aukio tulivat kaupunkilaisille rakkaiksi harvinaisen nopeasti. Helsingin kaupunki on iloinen siitä, että Kulttuurikasarmi täydentää pian tätä kokonaisuutta moninaisella tarjonnalla. Hanke tuo oman lisänsä niin Narinkkatorille kuin Lasipalatsinaukiolle. Kulttuurikasarmi on innostava lisäys Helsingin keskustan vetovoimaan.

Kulttuurikasarmin rakennuksella on pitkä historia. Alkujaan venäläisille joukko-osastoille suunniteltu kasarmikokonaisuus oli nimeltään Turun kasarmi. Turun kasarmin huoltorakennus – tuleva Kulttuurikasarmi – on ainoa säilynyt jäänne 1918 kansalaissodassa palaneesta kasarmikokonaisuudesta. Rakennus on suomalaisille tunnettu pitkään palvelleena linja-autoasemana. Tuoreemmin rakennuksessa on toiminut muun muassa kaupungin näyttelytila.

Elokuvasalit rakennetaan maan alle kokonaan nykyisen rakennusrungon ulkopuolelle.

Hankkeen taustalta löytyvät kotimaiset toimijat: Lasipalatsin kiinteistöt omistava Föreningen Konstsamfundet r.f, NoHo Partners Oyj, BioRex Cinemas Oy sekä Ilona Studios Oy. Osapuolten investointi hankkeeseen on yhteensä noin 30 miljoonaa euroa. Kulttuurikasarmin rakentamisesta vastaa SRV ja suunnittelusta Arkkitehtitoimisto Sarc Oy.

Kulttuurikasarmin rakentaminen alkaa syyskuussa 2021 ja se aukeaa yleisölle vuonna 2023.

Lisää luettavaa