Helsingin Kinopalatsissa syttyi tulipalo – Seurauksena laaja vesivahinko

Vahinkojen laajuus vielä epäselvää.

Kinopalatsin sisätiloja vuonna 2006.

Finnkinon elokuvateatteri Kinopalatsi on kärsinyt pahasta vesivahingosta.

Helsingin Kaisaniemessä sijaitsevassa Kinopalatsissa syttyi torstain ja perjantain välisenä yönä tulipalo. Automaattinen sammutusjärjestelmä sammutti tulen, mutta suuri määrä vettä pääsi rakenteisiin, ja siitä aiheutui iso vesivahinko.

Vesi oli levinnyt satojen neliömetrien alueelle useisiin eri saleihin ja aulatilaan. Koska tulipalo tapahtui yöllä, teatteri oli tyhjillään.

Helsingin Sanomat on haastatellut palomestari Samuli Saarioista, jonka mukaan teknisissä tiloissa kattoakin oli romahtanut alas, kun kipsilevy oli kastunut.

Savuvahinkoja on todettu vain yhdessä salissa.

Kinopalatsissa on kymmenen salia, ja se on Tennispalatsin jälkeen Helsingin toiseksi suurin elokuvateatteri. Kinopalatsin tiloissa avautui ensimmäinen elokuvateatteri jo vuonna 1939. Nykyisessä muodossaan Kinopalatsi avattiin vuonna 1998.

Tulipalon syttymissyy on vielä epäselvää, ja poliisi selvittää asiaa. Vahinkojen laajuutta ei toistaiseksi pystytä arvioimaan.

Kaikki perjantain näytökset on peruttu. Finnkino kertoo sivuillaan, että lauantaista eteenpäin salien 2-4 näytökset pyöritetään normaalisti. Muiden salien osalta tilanne tarkentuu myöhemmin. Salit 1, 6, 7 ja 8 tulevat olemaan kiinni pidempään vesivahingon vuoksi.

Lähteet: Yle, HS, Finnkino

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Vastaamalla näet muiden vastaukset.