Hitman-leffan tähti: ”En halunnut päätyä irvailtavaksi YouTubeen”

21.8.2015 12:35

Tv:n Homeland-sarjasta tuttu Rupert Friend näyttelee geenimuunneltua palkkamurhaajaa Hitman: Agent 47 -rymistelyssä. Huippuunsa treenattu 47 on vuosia kestäneiden testien tulos ja edeltäjänsä klooni, jolla on ennennäkemättömät voimat sekä uskomaton nopeus, kestävyys ja älykkyys.

Hitman-elokuvasta ilmestyi aiempi versio 2007. Siinä agentti 47:ää näytteli Timothy Olyphant. Uusi elokuva ei ole kuitenkaan jatko-osa eikä suora kopio videopelistä, vaan pikemminkin tarina, joka sijoittuu videopelin luomaan maailmaan.

– Emme ole muuttaneet hahmon alkuperää. Lähdemme liikkeelle 47:n uran alkuvaiheesta, josta koko tarina kehittyy. En nähnyt aiempaa elokuvaa, joten minulla ei ollut paineita näytellä hahmoa jollain tietyllä tavalla. Koska hän oli jo olemassa videopelien maailmassa, hänen saappaisiinsa oli helppo astua. Hän ei ole kuitenkaan aivan niin tunteeton kuin päällepäin näyttää, Friend paljastaa Comic-Conissa San Diegossa.

Elokuva on erittäin fyysinen, ja päänäyttelijät joutuivat treenaamaan kroppansa huippukuntoon ja opiskelemaan aseiden käyttöä. Stunt-näyttelijöitä käytettiin hyvin vähän.

– Olen lähes jokaisessa toimintakohtauksessa. Siitä ovat todisteena vartaloani peittävät arvet, naurahtaa Friend kuivasti.

Hän vitsailee oppineensa aseisiin liittyvän hyödyllisen taidon Homeland-sarjan myötä. Siinä hän näyttelee Jason Bourne -tyyppistä CIA:ssa työskentelevää Peter Quinnia. Friend myöntää pitäneensä etenkin tarkkuuskivääristä.

– Siinä on tiettyä verkkautta, josta pidän. Se muistutti minua vanhasta videopelistä Silent Scope, jota pelasin videohalleissa, Friend vertaa.

– Opin tulemaan ammutuksi niin, että en alkanut itkeä kameroiden vielä pyöriessä. Homelandissa vieressäni oleva kaveri ampui minua vahingossa niskaan. Hitmanissa ammuin itseäni, kun käänsin aseen väärään suuntaan. Molemmissa tapauksissa jatkoimme kuvauksia kuin mitään ei olisi tapahtunut. En halunnut, että päätyisin irvailtavaksi YouTubeen, joten purin hammasta kivusta huolimatta, Friend myöntää.

Elokuvissa käytettävissä aseissa ei ole tietenkään luoteja, mutta Friend vakuuttaa, että täydellä voimalla piipusta lähtevät paukkupatruunat tekevät pahaa jälkeä nekin.

Teksti Johanna Juntunen, San Diego

Lue lisää Hitman-elokuvasta uudesta Episodista 8/2015.

Lisää luettavaa