Hittisarja Tiger Kingin ympärillä kuohuu taas – vaikkei uusi tuotantokausi ole edes vielä julki

Miehensä katoamistapaukseen osallisena pidetty Carole Baskin käynnisti oikeustoimet.

2.11.2021 07:00

Vankilaan murhan suunnittelusta ja eläinsuojelurikoksista passitettu Joe Exotic palaa tämän kuun 17. päivä Netflixille nimikkosarjansa Tiger Kingin toisella tuotantokaudella. Vaikka kohusarjan jatkoa ei ole esitetty vielä missään, on se jo poikinut uuden oikeusjutun.

Netflixin viime vuoden suosituimpiin alkuperäissarjoihin lukeutunut Tiger King esitteli Joe Exoticin villipetotarhan kulissien takaista elämää, mutta myös aktivisti Carole Baskinin tarinaa. Siinä kyseenalaistettiin Baskinin eläinsuojelutoimintaa ja mm. nostettiin esiin hänen entisen miehensä katoamistapaus, johon Baskinin on epäilty olleen osallinen. Tämän kiistänyt Baskin on käynnistänyt oikeustoimet nyt Netflixiä ja Tiger Kingin tuotantoyhtiö Royal Goode Productionsia vastaan, koska hänestä ja hänen miehestään on luvatta käytetty kuvamateriaalia Tiger Kingin kakkoskauteen.

Baskinin väitteen mukaan ei ole olemassa sopimusta siitä, että heidät nähtäisiin sarjan jatkokausilla. Niinpä hän yllättyi nähdessään itsensä ja miehensä uuden kauden trailerilla. Baskin vaatii kaiken heitä ja hallinnoimansa Big Cat Rescue -eläintarhaa koskevan kuvamateriaalin leikkaamista pikaisesti pois toiselta tuotantokaudelta.

Carole Baskin on myös kritisoinut sitä tapaa, jolla hänet ja hänen työnsä on sarjassa esitelty. Hän näkee, etteivät sarjan tekijät ole halunneet tehdä eroa Big Cat Rescuen ja Joe Exoticin eläintarhan välille, vaan ovat rinnastaneet ne paikoiksi, joissa eläimiä kohdellaan väärin. Netflix ei ole vielä kommentoinut Baskinin oikeustoimia.

 

Lähteet: Variety, THR

Lisää luettavaa