Hittisarjan pääosiin suuri muutos: Rick and Morty -miehelle kenkää

Taustalla syytökset väkivallasta.

25.1.2023 06:01

Adult Swim -kanavan ja Suomessa HBO Maxin ohjelmistoon kuuluvan Rick and Mortyn suosio on ollut nousujohteista. Nyt sarjan kulisseissa kuitenkin on käynnissä iso myllerrys, mikä voi vaikuttaa ratkaisevasti sen tulevaisuuteen.

Toinen Rick and Morty -animaation luojista, Justin Roiland, tuli hiljattain esiin ikävässä valossa. Roilandia, joka on myös lainannut äänensä sarjan molemmille nimikkohahmoille, on syytetty kotiväkivallasta. Syytteen mukaan hän oli pahoinpidellyt vuonna 2020 seurustelusuhteessa kanssaan ollutta naista ja pitänyt tätä myös vankinaan. Jos Roiland todetaan syylliseksi, hän saattaa saada jopa seitsemän vuoden vankeustuomion.

Syytteet olivat liikaa Adult Swimille, joka oli jo ehtinyt tilata Rick and Mortya kymmenen tuotantokautta. Niistä kuudes julkaistiin viime syksynä. Seitsemännestä alkaen Roiland ei enää ole mukana, sillä hänelle on ns. osoitettu ovea.

Roilandin tilalle etsitään nyt toista ääninäyttelijää. Usealle sarjan fanille ratkaisu on ollut pettymys, etenkin kanavan päädyttyä siihen ennen oikeuden tuomiota.

 

Lähde: Deadline

Lisää luettavaa