Woody Allen joutui raiskausvitsin kohteeksi Cannesissa – oman elokuvansa ensi-illassa

Hauskaa vitsiä lohkaistaessa saattaa silloin tällöin pettää tilannetaju, komiikan taju tai ehkä vain järki. Jotain tämäntyyppistä kävi tällä kertaa ranskalaiselle koomikolle Cannesissa.

Juhlavieraat olivat Woody Allenin ohjaaman ja käsikirjoittaman Café Society -elokuvan ensi-illassa Cannesin elokuvajuhlilla. Ennen esiripun avautumista iltaa pohjusti ranskalainen koomikko Laurent Lafitte.

Lafitte yritti olla hauska kertomalla Woody Allenille raiskausvitsin, joka ainakin yleisön reaktioista päätellen epäonnistui nolosti.

– Olet kuvannut niin paljon elokuvia täällä Euroopassa. Silti sinua ei ole tuomittu Yhdysvalloissa edes raiskauksesta, Lafitte täräytti.

Happea järkytyksestä haukkonut yleisö ei tiennyt, loukkasiko Lafitte Allenia vai kenties Roman Polańskia. Polanski ei voi matkustaa Yhdysvaltoihin, sillä häntä syytettäisiin 70-luvulla tapahtuneesta, silloin 13-vuotiaan tytön hyväksikäytöstä.

Koomikon kommentit saattoivat kummuta siitä, että Woody Allenin ex-vaimo Mia Farrow syytti Allenia heidän tyttärensä Dylanin seksuaalisesta hyväksikäytöstä 90-luvun alussa. Tytär tuli myös aikuisena vuonna 2014 julkisuuteen samojen syytösten kanssa.

Allen on kuitenkin kiistänyt syytökset, eikä oikeus ole tuominnut häntä. Myös sosiaaliviranomaiset tutkivat juttua 14 kuukauden ajan löytämättä uskottavia todisteita seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Allenin poika Moses Farrow on ollut jutussa isänsä puolella. Nuorempi poika Ronan Farrow taas on ollut enemmän Dylan Farrowin puolella. Lopullista totuutta eivät tietenkään tiedä kuin asianosaiset itse.

Deadlinen mukaan koomikko oli hämmentänyt yleisöä jo aiemmin samana iltana. Lehti kuvaili hetkeä, kun koomikko lopetti ja elokuva alkoi, armolliseksi.

Kuva: Café Society

Lähde: Deadline, Wikipedia

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut