Hollywood-tähti kritisoi Gwyneth Paltrowin Oscar-voittoa – itse leffakin vei palkinnon Pelastakaa sotamies Ryanilta

Vuoden 1998 Oscar-gaala puhuttaa edelleen.

30.11.2020 23:03

Oscarin voittaneen Rakastunut Shakespeare -elokuvan pääosassa nähtiin Gwyneth Paltrow, joka voitti niin ikään Oscar-palkinnon naispääosasta. Monia elokuvien ystäviä on ihmetyttänyt, miten Rakastunut Shakespeare vei voiton jo klassikkoaseman saavuttaneelta Pelastakaa sotamies Ryan -sotaelokuvalta.

Vuoden 1998 Oscar-voittajaelokuvasta on riittänyt vuosien varrella aina silloin tällöin puhetta, sillä elokuvaa on usein pidetty huonoimpana kaikista Oscar-voittajista. Kriittiseen kuoroon liittyi nyt Hollywoodin kokenut tähti Glenn Close. Hän ei maininnut Pelastakaa sotamies Ryan -elokuvaa, mutta hän ei nähnyt järkeä Paltrowin voitossa.

– En ole koskaan ymmärtänyt, miten roolisuorituksia voi verrata. Muistan vuoden, kun Gwyneth Paltrow voitti sen uskomattoman näyttelijän, joka oli Central Stationissa ja ajattelin: ”Mitä? Tässä ei ole järkeä.”

Tuo ”uskomaton näyttelijä” oli Brasilista kotoisin oleva Fernanda Montenegro, joka voitti muun muassa Berliinin elokuvajuhlilta Hopeisen karhun sekä pystin Los Angelesin elokuvakriitikkojen -gaalasta.

Closen mielestä Oscareissa on paljon kyse julkisuudesta ja markkinointiin panostetusta rahamäärästä. Movie Webin mukaan vielä tuolloin kovassa huudossa ollut Hollywood-tuottaja Harvey Weinstein panosti paljon Paltrowin elokuvan markkinointiin – ja myös raportoidusti pakotti näyttelijät ja kuvausryhmän jäsenet tekemään jokaisen haastattelun.

Close on itse ollut ehdolla seitsemän kertaa eikä ole voittanut Oscar-palkintoa vielä kertaakaan. Hän sanoi kuitenkin olevansa ylpeä kollegojensa hänelle antamastaan huomiosta.

Lähde: Movie Web

Lisää luettavaa